-
Prisijunk
Dar neturi paskyros? Registruokis!
- Figų batonėliai su burnočių spragėsiaisSpragintą bolivinę balandą (dar kitaip kinvą) atradau šiais metais Assorti parduotuvėje. Pastudijavus ką su ja galima pagaminti labai apsidžiaugiau, nes tai puikus skanėstas tinkantis ir pusryčiams, s...
- Daigintų grikių batonėliaiLabai mėgstu Tundros daigintų grikių batonėlius ir kai draugutė Ieva papasakojo, kad ji juos gamina namuose ir skoniu primena tikruosius, tai nutariau pabandyti ir aš. Nesitikėjau, kad jie gausis toki...
- Avižinė košė su vaisiaisAvižinė košė man skaniausias maistas pusryčiams ever. Šį kartą toks savaitgalinis vaizdelis su iš daržo skintomis braškėmis..
- Agurkų ir topinambų salotosBulvine saulėgrąža arba dar vadinami topinambai dėl savo kiek salstelėjusio skonio visad puikiai dera su gaivumo turinčiu agurku. Šios gaivias salotas kertu su šiltu garnyru, dažniausiai su lęšiais ar...
- Čija pudingas su avižomisGaivus, greitas ir paprastas receptas pusryčiams. Tik reikia nepatingėti kelias minutes skirti iš vakaro ir šiek tiek pasiruošti.
- Ant grotelių keptas tunas su šparagaisJei turite galimybę gamtoje ant laužo kepti skanėstus - pabandykite tuną. Kelios minutės kepimo ir pirštus apsilaižyti galima. Tik prieš kepant, keletą valandų palikite pasimarinuoti greitai pagaminam...
- Dilgėlių sriubaKas dar nebandėte dilgelių sriubos tam labai nepasisekė :) Gal kiek bauginančiai skamba, nes primena nemalonius jausmus po prisilietimo. Bet! Dilgėlių sriuba yra super lietuviškas ir gardus reikalas....
- Kiaulpienių smutisKiaulpienė yra tikra žolė Karalienė. Jos lapus galima naudoti kokteiliams, užtepėlėm ar sriubom nuo pat pavasario iki spalio mėnesio. Šis skanuolis žaliasis smutis yra puikus būdas šalinti iš organizm...
- Daigintų Mung pupelių salotosPaprastos ir maistingos salotos. Rekomenduoju valgyti su juodos duonos riekele.
- Topinambų ir bulvių košėTopinambai, o dar kitaip vadinami - bulvinės saulėgrąžos, yra turbo geri gumbuočiai augantys žemėje. Turi ne tik visą pluoštą vitaminų ir gerųjų medžiagų, bet yra ir labai skanūs. Mėgstu ne tik salota...
- Naminė duona su kuminuNamuose kepama duona visada jiems suteikia ypatingo jaukumo ir šiltumo. Duonos raugą geriausia gauti iš draugų ar giminių, jei tokio neturite galima naudoti pirktinį miltelių pavidale. Po to atsidėkit...
- Avižų košė su goji uogomisPusryčiai dažniausiai prasidideda su avižų koše. Visas smagumas tas, kad galima ją kuo įvairiausiai paruošti kiekvieną kartą.
- Papajos košė su avižomis ir braškėmisŽaliavalgiška vaisių košė idealiai tinkanti pusryčiams.
- Pupelių ir avinžirnių troškinys su tunuLabai labai patinka šis troškinys. Jeigu skubama galima naudoti ir konservuotus avinžirnius bei pupeles.
- Duonmedžio vaisių smutisDuonmedis - dar kitaip žinomas kaip Jackfruit yra nacionalinis Bangladešo medis. Labai paplitęs pietryčių Azijoje ir Filipinuose. Kokteiliai su duonmedžio vaisiais visad turi tą nepakartojamą Azijos a...
- Aštrūs avinžirnių riešutėliai su česnakuLabai puiki alternatyva pirktiniams riešutėliams su prieskoniais. Skanus ir sveikas užkandis.
- Spagečiai su tunuTrys skaniausi ingredinetai vienoje lėkštėje - pilno grūdo makaronai, tunas ir avokadas :)
- Petražolių humusasLabai skani ir greitai paruošiama užtepėlė - humusas. Jeigu labai skubama tai iš bėdos galima naudoti ir konservuotus avinžirnius.
- Avižų košė su kokosu ir vaisiaisMylimiausi pusryčiai - avižų košė su priedais. Šį kartą toks labiau tropikinis prieskonis nuotaikingiems pusryčiams. Sveika ir begalo skanu!
- Pankoliai su slyvomis ir ParmezanuŠis patiekalas turėtų patikti net ir tiem, kurie nelabai mėgsta pankolio sėklų ir jo specifinio kvapo. Patiekalas turi savitą skonį, labai tinka tarpusavyje pankolių burbuolės, slyvos su Parmezanu. Ve...
- Brokoliai su ParmezanuLabai mėgstu brokolius.. Ir šias žaliąsias salotas, kurios labai skanios vienos arba kaip priedas prie pagrindinio patiekalo.
- Bananiniai skanėstai su riešutų sviestuJuk būna, kad nori kavos ir kažko saldaus. O dar labiau kažko saldaus ir labai labai skanaus :) Visad gelbėja šiam norui iškilus turbo greitai paruošiami vieno kąsnio skanėstukai.
- Kanarietiškos bulvėsGeriausia naudoti kuo mažesnes bulves. Ispanijoj yra speciali veislė šiam reikalui. Bet galima naudot ir kokias rasite savo virtuvėje.
- Cidonijų gėrimasSkanus ir labai paprastas cidonijų gėrimas - kompotas :) Kaip pavadinsi nepagadinsi. Galima gerti tiek šiltą tiek šaltą su ledukais.
- Mažasis tunas keptas ant laužoKai gyvenau Brazilijoj pagal šį tuno receptą kepdavome kone kiekvieną savaitgalį. Brazilijoj jis vadinosi Bonito. Receptą papasakojo vietinis banglentininkas Lucio. O po to paaiškėjo, kad visi čia tun...
- Papajos ir apelsinų košėŠią papajos tyrę labai dažnai gaminu pusryčiams, galima labai įvairius priedus susikomplektuoti. Gaivu ir skanu.
- Sveikuoliški sausainiaiSuper sveikuoliški, super lengvai ir greitai pagaminami sausainiai. Be cukraus, be kiaušinių ar miltų.. Tobuli žodžiu. Variacijų galima prigalvoti ir kitų, svarbu bananas ir avižos būtų drauge. Iš tok...
- Gruzinškas LobioKažkada, vieną vasarą, buvo atvykusi pasisvečiuoti į Lietuvą grynakraujė tetulė gruzinė. Pagamino ji lietuviam tikrąjį Lobio. Čepsėjom net ausys klapsėjo. Receptas kaip ir toks pat, bet matyt gruziniš...
- Papajos ir banano smutisLengvas tropinis kokteilis, kuris turi ne tik gražią geltoną spalvą, bet ir puikiai tinka profilaktikai virškinimui pagerinti.