• 11gBaltymų
  • 27gAngliavandenių
  • 13gRiebalų
  • 5.4gCukraus
  • 0gCholesterolio

Brokolių salotos

Puikios žaliosios salotos prie jūros gėrybių ar vištienos patiekalų.
Porcijų: 2

Ingredientai

500 g Brokoliai
15 g Česnakai
15 g Kalendra (šviežia)
15 g Kumino sėklos
20 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
5 g Druska
25 g Citrinos sultys (šviežios)
Kepimo/virimo trukmė:60min
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite brokolius kartu su česnaku.
2 Į dubenį sudėkite šviežiai pjaustytą kalendrą, pagardinkite aliejumi, kuminu, šviežiomis citrinų sultimis ir druska. Gerai išmaišykite.
3 Kad skonis labiau atsiskleistų palaikykite valandą šaldytuve uždengtame inde.

Maistinė vertė

Energija 236kcal
Angliavandeniai 27g
Baltymai 11g
Riebalai 13g
Cukrus 5.4g
Maistinės skaidulos 8.3g
Fruktozė 1.8g
Gliukozė 1.3g
Laktozė 0.5g
Maltozė 0.5g
Sacharozė 0.3g
Vanduo 240g
Pelenai 6.4g
Alfa Karotinas 65µg
Beta Karotinas 1.2mg
Vitaminas A 2093iu
Vitaminas A (RAE) 0.1mg
Vitaminas B6 0.6mg
Vitaminas C 0.3g
Vitaminas E 3.7mg
Vitaminas K 0.4mg
Kriptoksantinas 16µg
Betainas 0.3mg
Cholinas 58mg
Folatas 0.2mg
Folatas (DFE) 0.2mg
Maistinis folatas 0.2mg
Niacinas 2.8mg
Pantoteno rūgštis 1.5mg
Riboflavinas 0.4mg
Beta tokoferolis 36µg
Gama tokoferolis 0.5mg
Liuteinas + zeaksantinas 3.7mg
Tiaminas 0.3mg
Kalcis 0.3g
Varis 0.3mg
Fluoras 0.1µg
Geležis 10mg
Magnis 0.1g
Manganas 1.4mg
Fosforas 0.3g
Kalis 1.3g
Selenas 11µg
Natris 1.1g
Cinkas 1.8mg
Glutamo rūgštis 1.4g
Alaninas 0.3g
Argininas 0.5g
Cistinas 75mg
Glicinas 0.2g
Histidinas 0.2g
Proline 0.3g
Serinas 0.3g
Asparto rūgštis 0.8g
Izoleucinas 0.2g
Leucinas 0.3g
Lizinas 0.4g
Metioninas 0.1g
Fenilalaninas 0.3g
Treoninas 0.2g
Triptofanas 87mg
Tirozinas 0.1g
Valinas 0.3g
Sočiųjų riebalų rūgštys 1.6g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 8.5g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 1.4g
Fitosterolis 27mg
0.1322