• 8.3gBaltymų
  • 36gAngliavandenių
  • 9.8gRiebalų
  • 19gCukraus
  • 0gCholesterolio

Gaivios egzotiškos salotos

Porcijų: 3

Ingredientai

140 g Agurkai (su žievele)
150 g Morkos
200 g Mangai
100 g Pomidorai Raudonieji
60 g Anakardžių riešutai
20 g Kalendra (šviežia)
100 g Laimo citrina
30 g Sojų padažas Tamari
10 g Rudasis cukrus
10 g Česnakai
3 g Aštrūs čili pipirai Cayenne
Gaminimo trukmė:15min

Gaminimas

1 Į dubenį sudėti supjaustytą pailgomis juostelėmis agurką, morką, mangą, pomidorą. Suberti susmulkintus anakardžių riešutus ir sukapotą šviežią kalendrą.
2 Padažas: laimo citrinos sultis sumaišyti su sojų padažu, cukrumi, kapotu česnaku ir čili pipirų prieskoniai.
3 Viską gerai išmaišyti. Patiekti su papildoma laimo citrina.

Maistinė vertė

Energija 240kcal
Angliavandeniai 36g
Baltymai 8.3g
Riebalai 9.8g
Cukrus 19g
Maistinės skaidulos 5.8g
Fruktozė 4.3g
Gliukozė 2.5g
Maltozė 4.7mg
Krakmolas 5.8g
Sacharozė 11g
Vanduo 215g
Pelenai 4.5g
Alfa Karotinas 1.8mg
Beta Karotinas 5.2mg
Likopenas 0.9mg
Vitaminas A 10224iu
Vitaminas A (RAE) 0.5mg
Vitaminas B6 0.4mg
Vitaminas C 82mg
Vitaminas E 1.7mg
Vitaminas K 0.1mg
Kriptoksantinas 93µg
Betainas 0.3mg
Cholinas 28mg
Folatas 75µg
Folatas (DFE) 75µg
Maistinis folatas 75µg
Niacinas 2.7mg
Pantoteno rūgštis 0.7mg
Riboflavinas 0.2mg
Beta tokoferolis 26µg
Delta tokoferolis 72µg
Gama tokoferolis 1.1mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.5mg
Tiaminas 0.3mg
Kalcis 0.1g
Varis 0.7mg
Fluoras 2.6µg
Geležis 5.2mg
Magnis 0.1g
Manganas 1.1mg
Fosforas 0.2g
Kalis 0.9g
Selenas 7.3µg
Natris 0.6g
Cinkas 1.9mg
Glutamo rūgštis 1.7g
Alaninas 0.4g
Argininas 0.6g
Cistinas 0.1g
Glicinas 0.3g
Histidinas 0.2g
Proline 0.3g
Serinas 0.3g
Asparto rūgštis 0.7g
Izoleucinas 0.3g
Leucinas 0.5g
Lizinas 0.4g
Metioninas 0.1g
Fenilalaninas 0.3g
Treoninas 0.3g
Triptofanas 98mg
Tirozinas 0.2g
Valinas 0.4g
Sočiųjų riebalų rūgštys 1.7g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 5.1g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 1.9g
Kampesterolis 1.8mg
Beta-sitosterolis 23mg
Fitosterolis 9.7mg
0.0946