• 11gBaltymų
  • 5.5gAngliavandenių
  • 21gRiebalų
  • 0.5gCukraus
  • 0gCholesterolio

Cukinijos karpačio

Puikus starteris ar lengvas užkandis vakarojant su vyno taure..
Porcijų: 1

Ingredientai

140 g Cukinijos
15 g Gražgarstė Rukola (šviežia)
20 g Sūris, netikras
15 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
4 g Druska
Gaminimo trukmė:5min

Gaminimas

1 Plonais griežinėliais supjaustyti cukiniją ir išdėlioti gražiai lėkštėj.
2 Nuplautą ir nusausintą gražgarstę (rukolą) truputį saujoje pamaigyti. Pjaustyti nereikia, tiesiog paplėšyti keletą kartų saujoje visus lapelius. Taip atsiskleidžia jos aromatas.
3 Su bulvių skustuku papjaustyti ant viršaus sūrio. Galima jo naudot kiek norima, aš dedu labai mažai tik dėl pačio skonio.
4 Pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir druska.
5 Skanauti ir mėgautis!

Maistinė vertė

Energija 244kcal
Angliavandeniai 5.5g
Baltymai 11g
Riebalai 21g
Cukrus 0.5g
Maistinės skaidulos 1.8g
Vanduo 149g
Pelenai 6.9g
Beta Karotinas 0.2mg
Retinolis 40µg
Vitaminas A 1198iu
Vitaminas A (RAE) 94µg
Vitaminas B12 0.2µg
Vitaminas B6 0.2mg
Vitaminas C 50mg
Vitaminas D 3.8iu
Vitaminas E 2.3mg
Vitaminas K 26µg
Betainas 30µg
Cholinas 5.4mg
Folatas 44µg
Folatas (DFE) 44µg
Maistinis folatas 44µg
Niacinas 1.1mg
Pantoteno rūgštis 0.7mg
Riboflavinas 0.1mg
Beta tokoferolis 17µg
Gama tokoferolis 0.1mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.5mg
Tiaminas 73µg
Kalcis 0.3g
Varis 0.2mg
Fluoras 0.1µg
Geležis 1.6mg
Magnis 62mg
Manganas 0.3mg
Fosforas 0.3g
Kalis 0.7g
Selenas 4.6µg
Natris 1.8g
Cinkas 1.8mg
Glutamo rūgštis 2g
Alaninas 0.4g
Argininas 0.4g
Cistinas 88mg
Glicinas 0.3g
Histidinas 0.4g
Proline 1g
Serinas 0.6g
Asparto rūgštis 0.9g
Izoleucinas 0.5g
Leucinas 0.9g
Lizinas 0.9g
Metioninas 0.2g
Fenilalaninas 0.5g
Treoninas 0.4g
Triptofanas 0.1g
Tirozinas 0.5g
Valinas 0.7g
Sočiųjų riebalų rūgštys 5.5g
Cholesterolis 14mg
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 12g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 2g
Fitosterolis 33mg
0.1086