• 32gBaltymų
  • 19gAngliavandenių
  • 52gRiebalų
  • 5gCukraus
  • 0.1gCholesterolio

Spalvotosios salotos

Beveik Lietuvos trispalvės salotos.
Porcijų: 2

Ingredientai

200 g Pomidorai Geltonieji
200 g Pomidorai Raudonieji
250 g Sūris Mocarela
180 g Avokadai
15 g Bazilikas (šviežias)
20 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
10 g Balzamiko actas
3 g Juodieji pipirai
3 g Druska
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Supjaustykite pomidorus, avokadą ir sūrį giežinėliais.
2 Lėkštėje gražiai išdėliokite, papuoškite šviežio baziliko lapeliais.
3 Pašlakstykite aliejumi, balzamiku, pagardinkit druska ir pipirais.

Maistinė vertė

Energija 657kcal
Angliavandeniai 19g
Baltymai 32g
Riebalai 52g
Cukrus 5g
Maistinės skaidulos 8.5g
Fruktozė 2g
Gliukozė 2.4g
Laktozė 88mg
Maltozė 0.1g
Krakmolas 99mg
Sacharozė 92mg
Vanduo 328g
Galaktozė 0.3g
Pelenai 8.3g
Alfa Karotinas 0.1mg
Beta Karotinas 0.8mg
Likopenas 2.6mg
Retinolis 0.2mg
Vitaminas A 2214iu
Vitaminas A (RAE) 0.3mg
Vitaminas B12 2.5µg
Vitaminas B6 0.5mg
Vitaminas C 32mg
Vitaminas D 20iu
Vitaminas E 4.1mg
Vitaminas K 69µg
Kriptoksantinas 28µg
Betainas 0.9mg
Cholinas 40mg
Folatas 0.1mg
Folatas (DFE) 0.1mg
Maistinis folatas 0.1mg
Niacinas 3.7mg
Pantoteno rūgštis 1.7mg
Riboflavinas 0.6mg
Beta tokoferolis 57µg
Delta tokoferolis 18µg
Gama tokoferolis 0.6mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.8mg
Tiaminas 0.2mg
Kalcis 0.7g
Varis 0.4mg
Fluoras 2.5µg
Geležis 2.3mg
Magnis 82mg
Manganas 0.7mg
Fosforas 0.6g
Kalis 1.1g
Selenas 21µg
Natris 1.4g
Cinkas 4.8mg
Glutamo rūgštis 6.7g
Alaninas 1.1g
Argininas 0.8g
Cistinas 0.2g
Glicinas 0.8g
Histidinas 0.7g
Proline 3.1g
Serinas 1.1g
Asparto rūgštis 2.6g
Izoleucinas 1.5g
Leucinas 2.5g
Lizinas 1.4g
Metioninas 0.7g
Fenilalaninas 1.4g
Treoninas 1.4g
Triptofanas 0.7g
Tirozinas 1.4g
Valinas 1.8g
Sočiųjų riebalų rūgštys 20g
Cholesterolis 99mg
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 24g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 3.9g
Kampesterolis 4.5mg
Beta-sitosterolis 68mg
Fitosterolis 36mg
Stigmasterolis 1.8mg
0.1011