• 40gBaltymų
  • 29gAngliavandenių
  • 10gRiebalų
  • 19gCukraus
  • 0.1gCholesterolio

Kiaulienos nugarinė su mango padažu

Porcijų: 3

Ingredientai

525 g Kiaulienos nugarinė (be kaulo)
310 g Mangai
30 g Rėžiukai (švieži)
15 g Kmynai
15 g Mairūnas
20 g Bazilikas (šviežias)
15 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
100 g Balzamiko actas
10 g Juodieji pipirai
10 g Druska
Kepimo/virimo trukmė:25min
Gaminimo trukmė:15min

Gaminimas

1 Ištrinkite mėsos gabalą aliejumi su druska ir prieskoniais prieš kelias valandas. Leiskite truputi susigerti. Naudoti pusę prieskonių, kita dalis keliaus padažui. Kepti orkaitėje įjungus grilinį rėžimą iki 25min.
2 Blenderyje sumalkite mangą, prieskonius ir kartu balzamiko actą su šaukšteliu alyvuogių aliejumi.
3 Lėkštėje pirmiausia pilti padažą, ant viršaus iškeptą ir papjaustytą mėsą. Papuošti šviežiais rėžiukais.

Maistinė vertė

Energija 367kcal
Angliavandeniai 29g
Baltymai 40g
Riebalai 10g
Cukrus 19g
Maistinės skaidulos 6.6g
Fruktozė 7.3g
Gliukozė 4.6g
Sacharozė 7.2g
Vanduo 262g
Galaktozė 23mg
Pelenai 6.9g
Alfa Karotinas 10µg
Beta Karotinas 1.3mg
Likopenas 4.8µg
Vitaminas A 2229iu
Vitaminas A (RAE) 0.1mg
Vitaminas B12 1.8µg
Vitaminas B6 1.6mg
Vitaminas C 47mg
Vitaminas D 14iu
Vitaminas E 2.4mg
Vitaminas K 96µg
Kriptoksantinas 19µg
Betainas 5.6mg
Cholinas 0.2g
Folatas 65µg
Folatas (DFE) 65µg
Maistinis folatas 65µg
Niacinas 13mg
Pantoteno rūgštis 1.8mg
Riboflavinas 0.7mg
Beta tokoferolis 16µg
Gama tokoferolis 0.3mg
Liuteinas + zeaksantinas 1.1mg
Tiaminas 1.8mg
Kalcis 0.2g
Varis 0.5mg
Fluoras 1.2µg
Geležis 7.7mg
Magnis 0.1g
Manganas 1mg
Fosforas 0.5g
Kalis 1.2g
Selenas 56µg
Natris 1.4g
Cinkas 4mg
Glutamo rūgštis 6.2g
Alaninas 2.3g
Argininas 2.6g
Cistinas 0.4g
Glicinas 1.8g
Histidinas 1.6g
Proline 1.6g
Serinas 1.7g
Asparto rūgštis 3.8g
Hidroksiprolinas 95mg
Izoleucinas 1.9g
Leucinas 3.3g
Lizinas 3.5g
Metioninas 1g
Fenilalaninas 1.6g
Treoninas 1.7g
Triptofanas 0.4g
Tirozinas 1.5g
Valinas 2.1g
Sočiųjų riebalų rūgštys 2.1g
Cholesterolis 0.1g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 5.6g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 1.7g
Trans riebalai 37mg
Riebalų rūgštys Trans-monoenoic 23mg
Fitosterolis 21mg
0.2255