• 5.4gBaltymų
  • 24gAngliavandenių
  • 11gRiebalų
  • 2.3gCukraus
  • 0gCholesterolio

Bulvių ir rėžiukų trintasriubė

Greitai paruošiama soti ir sveika sriuba. Čia tiem, kas nemėgsta ilgai terliotis virtuvėje.
Porcijų: 3

Ingredientai

210 g Bulvės (su lupena)
150 g Rėžiukai (švieži)
150 g Porai
20 g Juodieji pipirai
10 g Kumino sėklos
10 g Mairūnas
8 g Druska
30 g Kokosų aliejus
400 g Vanduo
Kepimo/virimo trukmė:15min
Gaminimo trukmė:5min

Gaminimas

1 Į gilesnę keptuvę įpilti aliejaus ir vos vos pakepinti supjaustytus porus.
2 Į tą pačia keptuvę dėti smulkiai pjaustytas ir nuplautas bulves su lupenom. Užpilti vandens ir palaukti kol užvirs.
3 Sudėti prieskonius ir pavirti penkias minutes. Prieš pabaigą sudėti rėžiukus. Truputi pasilikti papuošimui.
4 Sriuba iš viso turi virti apie 15min. Pabaigoje su blenderiu sumalti iki vientisos masės.
5 Serviruoti į lėkštę su šviežiais rėžiukais. Skanu ir su papildomu šaukšteliu jogurto.

Maistinė vertė

Energija 204kcal
Angliavandeniai 24g
Baltymai 5.4g
Riebalai 11g
Cukrus 2.3g
Maistinės skaidulos 6.3g
Fruktozė 15mg
Gliukozė 16mg
Sacharozė 1.3mg
Vanduo 282g
Galaktozė 10mg
Pelenai 6g
Alfa Karotinas 0.8µg
Beta Karotinas 1.7mg
Likopenas 1.3µg
Vitaminas A 2777iu
Vitaminas A (RAE) 0.1mg
Vitaminas B6 0.4mg
Vitaminas C 37mg
Vitaminas E 1.2mg
Vitaminas K 0.2mg
Kriptoksantinas 4µg
Betainas 0.6mg
Cholinas 12mg
Folatas 59µg
Folatas (DFE) 59µg
Maistinis folatas 59µg
Niacinas 1.4mg
Pantoteno rūgštis 0.5mg
Riboflavinas 0.1mg
Beta tokoferolis 60µg
Delta tokoferolis 18µg
Gama tokoferolis 0.4mg
Liuteinas + zeaksantinas 3.9mg
Tiaminas 0.1mg
Kalcis 0.3g
Varis 0.6mg
Fluoras 2.3µg
Geležis 9mg
Magnis 78mg
Manganas 1.9mg
Fosforas 0.1g
Kalis 0.7g
Selenas 1.7µg
Natris 1.1g
Cinkas 0.7mg
Glutamo rūgštis 0.3g
Alaninas 0.1g
Argininas 0.1g
Cistinas 25mg
Glicinas 0.1g
Histidinas 43mg
Proline 0.2g
Serinas 0.1g
Asparto rūgštis 0.3g
Izoleucinas 97mg
Leucinas 0.2g
Lizinas 0.1g
Metioninas 25mg
Fenilalaninas 0.1g
Treoninas 0.1g
Triptofanas 25mg
Tirozinas 84mg
Valinas 0.1g
Sočiųjų riebalų rūgštys 8.5g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 1.2g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 0.6g
Trans riebalai 2.8mg
Riebalų rūgštys Trans-monoenoic 2.1mg
Fitosterolis 19mg
0.1994