• 8.8gBaltymų
  • 39gAngliavandenių
  • 3.7gRiebalų
  • 1.2gCukraus
  • 0gCholesterolio

Bulvių šiaudeliai

Skanesnis ir sveikesnis variantas nei šaldytos Fri bulvės... O dar kai kepi be aliejaus. Keptos bulvės juk visada yra mėgstamiausias patiekalas :)
Porcijų: 1

Ingredientai

180 g Bulvės (su lupena)
10 g Druska
10 g Juodieji pipirai
10 g Kmynai
10 g Aštrūs čili pipirai Cayenne
Kepimo/virimo trukmė:15min
Gaminimo trukmė:5min

Gaminimas

1 Nuplautas bulves supjaustyti plonais šiaudeliais.
2 Pabarstyti prieskoniais ir giliame inde gerai rankomis viską išmaišyti. Kadangi bulvės šlapios, tai prieskoniai labiau prikimba. Tad aliejau šiuo atveju ir nereikia.
3 Ant kepimo popieriaus gražiai sudėlioti, svarbu, kad būtų šalia viena kitos, taip tolygiai visus apskrunda. Ir kepti orkaitėj.
4 Valgyti su pomidorų pasta.

Maistinė vertė

Energija 195kcal
Angliavandeniai 39g
Baltymai 8.8g
Riebalai 3.7g
Cukrus 1.2g
Maistinės skaidulos 14g
Fruktozė 23mg
Gliukozė 24mg
Sacharozė 2mg
Vanduo 153g
Galaktozė 15mg
Pelenai 15g
Alfa Karotinas 2µg
Beta Karotinas 2.2mg
Likopenas 4µg
Vitaminas A 4252iu
Vitaminas A (RAE) 0.2mg
Vitaminas B6 0.7mg
Vitaminas C 30mg
Vitaminas E 3.3mg
Vitaminas K 24µg
Kriptoksantinas 0.6mg
Betainas 0.9mg
Cholinas 8.8mg
Folatas 44µg
Folatas (DFE) 44µg
Maistinis folatas 44µg
Niacinas 3.2mg
Pantoteno rūgštis 0.7mg
Riboflavinas 0.2mg
Gama tokoferolis 0.7mg
Liuteinas + zeaksantinas 1.4mg
Tiaminas 0.1mg
Kalcis 0.2g
Varis 1mg
Fluoras 3.6µg
Geležis 9.2mg
Magnis 100mg
Manganas 2.7mg
Fosforas 0.2g
Kalis 1.2g
Selenas 2.6µg
Natris 3.9g
Cinkas 1.6mg
Glutamo rūgštis 0.5g
Alaninas 0.2g
Argininas 0.2g
Cistinas 47mg
Glicinas 0.2g
Histidinas 71mg
Proline 0.2g
Serinas 0.1g
Asparto rūgštis 0.3g
Izoleucinas 0.1g
Leucinas 0.2g
Lizinas 0.1g
Metioninas 46mg
Fenilalaninas 0.1g
Treoninas 0.1g
Triptofanas 30mg
Tirozinas 0.1g
Valinas 0.2g
Sočiųjų riebalų rūgštys 0.6g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 1.1g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 1.3g
Fitosterolis 25mg
0.0878