• 7.1gBaltymų
  • 28gAngliavandenių
  • 41gRiebalų
  • 17gCukraus
  • 0gCholesterolio

Valdorfo salotos pagal Beatą Nicholson

Niujorkietiškos salotos lietuviškam skrandukui. Patinka šis receptas, nes Beata gamina be majonezo, kuris pagal amerikiečius įeina į originalų receptą. Šis variantas ne tik sveikesnis, bet ir laisvai gali konkuruoti su originalu.
Porcijų: 2

Ingredientai

160 g Obuoliai (su žievele)
60 g Salierai
120 g Salotos Sėjamosios (žalios)
40 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
60 g Graikiniai riešutai
20 g Vyno actas Raudonasis
40 g Garstyčios
30 g Krapai
20 g Agavų sirupas
Gaminimo trukmė:15min

Gaminimas

1 Daržoves supjaustyti tvarkingais ir vienodais kubeliais, riešutus sutrupinti kad nebūtų pernelyg dideli gabalėliai.
2 Kitame inde pagaminti padažą : sumaišyti garstyčias su agavų sirupu (Beata naudoja cukrų, man rankos nekyla jo dėti), vyno actu, aliejumi ir įberti smulkiai supjaustytus krapus.
3 Viską gerai išmaišyti. Valgyti iš karto.

Maistinė vertė

Energija 480kcal
Angliavandeniai 28g
Baltymai 7.1g
Riebalai 41g
Cukrus 17g
Maistinės skaidulos 6.3g
Fruktozė 11g
Gliukozė 3.6g
Krakmolas 0.2g
Sacharozė 2.5g
Vanduo 197g
Galaktozė 0.1g
Pelenai 2.4g
Alfa Karotinas 0.2µg
Beta Karotinas 2.8mg
Vitaminas A 5822iu
Vitaminas A (RAE) 0.3mg
Vitaminas B6 0.3mg
Vitaminas C 25mg
Vitaminas E 3.6mg
Vitaminas K 0.1mg
Kriptoksantinas 14µg
Betainas 0.4mg
Cholinas 30mg
Folatas 92µg
Folatas (DFE) 92µg
Maistinis folatas 92µg
Niacinas 1.1mg
Pantoteno rūgštis 0.5mg
Riboflavinas 0.2mg
Beta tokoferolis 67µg
Delta tokoferolis 0.6mg
Gama tokoferolis 7.1mg
Liuteinas + zeaksantinas 1.2mg
Tiaminas 0.2mg
Kalcis 0.1g
Varis 0.6mg
Fluoras 4µg
Geležis 3mg
Magnis 81mg
Manganas 1.5mg
Fosforas 0.2g
Kalis 0.6g
Selenas 9.1µg
Natris 0.3g
Cinkas 1.4mg
Glutamo rūgštis 1.2g
Alaninas 0.3g
Argininas 0.8g
Cistinas 91mg
Glicinas 0.4g
Histidinas 0.2g
Proline 0.4g
Serinas 0.4g
Asparto rūgštis 0.9g
Izoleucinas 0.3g
Leucinas 0.5g
Lizinas 0.3g
Metioninas 100mg
Fenilalaninas 0.3g
Treoninas 0.3g
Triptofanas 64mg
Tirozinas 0.2g
Valinas 0.3g
Sočiųjų riebalų rūgštys 4.7g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 18g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 17g
Trans riebalai 1.8mg
Riebalų rūgštys Trans-monoenoic 0.8mg
Kampesterolis 1.5mg
Beta-sitosterolis 26mg
Fitosterolis 78mg
0.1489