• 0.9gBaltymų
  • 13gAngliavandenių
  • 0.2gRiebalų
  • 4.1gCukraus
  • 0gCholesterolio

Kepti greipfrutai

Tai greitai ir skaniai paruošiami itin malonaus aromato užkandis tinkantis tiek ryte tiek po pietų kaip desertas! Kai gavau receptą labai nustebau, kad greipfrutus galima kepti orkaitėje. Rezultatas nustebino. Iš ties subtilus ir malonus skonis!
Porcijų: 4

Ingredientai

380 g Greipfrutai Raudonieji
10 g Mėtos (šviežios)
20 g Medus
10 g Juodieji pipirai
Kepimo/virimo trukmė:8min
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Greipfrutus nulupti, sudėti į karščiui atsparų indą.
2 Sumaišyti medų, pipirus ir užpilti ant greipfrutų. Pašauti į orkaitę ant grilio rėžimo.
3 Kai iškeps apibarstyti mėtomis.

Maistinė vertė

Energija 51kcal
Angliavandeniai 13g
Baltymai 0.9g
Riebalai 0.2g
Cukrus 4.1g
Maistinės skaidulos 1.9g
Fruktozė 2.1g
Gliukozė 1.8g
Maltozė 72mg
Sacharozė 45mg
Vanduo 90g
Galaktozė 0.2g
Pelenai 0.4g
Alfa Karotinas 0.3µg
Beta Karotinas 7.8µg
Likopenas 0.5µg
Vitaminas A 361iu
Vitaminas A (RAE) 18µg
Vitaminas B6 52µg
Vitaminas C 36mg
Vitaminas E 26µg
Vitaminas K 4.1µg
Kriptoksantinas 0.6µg
Betainas 0.3mg
Cholinas 0.4mg
Folatas 12µg
Folatas (DFE) 12µg
Maistinis folatas 12µg
Niacinas 0.2mg
Pantoteno rūgštis 0.3mg
Riboflavinas 30µg
Gama tokoferolis 0.2mg
Liuteinas + zeaksantinas 11µg
Tiaminas 43µg
Kalcis 31mg
Varis 83µg
Fluoras 1.2µg
Geležis 0.7mg
Magnis 14mg
Manganas 0.4mg
Fosforas 14mg
Kalis 0.2g
Selenas 1.1µg
Natris 1.5mg
Cinkas 0.1mg
Glutamo rūgštis 0.2g
Alaninas 36mg
Argininas 71mg
Cistinas 10mg
Glicinas 26mg
Histidinas 11mg
Proline 86mg
Serinas 33mg
Asparto rūgštis 0.1g
Izoleucinas 19mg
Leucinas 42mg
Lizinas 23mg
Metioninas 8.4mg
Fenilalaninas 47mg
Treoninas 18mg
Triptofanas 8.6mg
Tirozinas 21mg
Valinas 29mg
Sočiųjų riebalų rūgštys 53mg
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 31mg
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 58mg
Fitosterolis 2.6mg
0.0917