• 28gBaltymų
  • 23gAngliavandenių
  • 8.3gRiebalų
  • 8.9gCukraus
  • 0.1gCholesterolio

Čenakai su lašiša

Šie indai ir šis patiekalas visada primena vaikytę. Kai tėvai savaitgaliais įvairiausių skonių ir kvapų pietus gamindavo. Kiekvienas turėjom savo čenakinę kas visad atrodydavo dar šauniau.
Porcijų: 2

Ingredientai

70 g Bulvės Batatas (saldžiosios)
240 g Lašiša Atlantinė (žalia)
20 g Pomidorai, saulėje džiovinti
70 g Morkos
15 g Česnakai
80 g Brokoliai
60 g Paprika Raudonoji (saldi)
50 g Vanduo
10 g Druska
Kepimo/virimo trukmė:60min
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Visas daržoves ir lašišą smulkiai supjaustyti.
2 Yra du būdai gaminti.
1. Viską dideliame dubenyje išmaišyti ir po to tik sudėti į čenakines.
2. Arba kitas būdas - sluoksniuoti. Aš darau pastarąjį. Sluoksniuoju: bulvės, morkos, paprika, brokoliai, cesnakas, lašiša. Ir padarstyti prieskoniais.
3 Užpilti truputėlį vandens ir pašauti į orkaitę ant 220 laipsnių.

Maistinė vertė

Energija 275kcal
Angliavandeniai 23g
Baltymai 28g
Riebalai 8.3g
Cukrus 8.9g
Maistinės skaidulos 5.1g
Fruktozė 1.4g
Gliukozė 1.3g
Laktozė 84mg
Maltozė 84mg
Krakmolas 4.9g
Sacharozė 2.2g
Vanduo 234g
Pelenai 11g
Alfa Karotinas 1.2mg
Beta Karotinas 6.6mg
Likopenas 4.6mg
Retinolis 14µg
Vitaminas A 12137iu
Vitaminas A (RAE) 0.6mg
Vitaminas B12 3.6µg
Vitaminas B6 1.4mg
Vitaminas C 83mg
Vitaminas E 1.1mg
Vitaminas K 52µg
Kriptoksantinas 0.1mg
Betainas 0.2mg
Cholinas 29mg
Folatas 87µg
Folatas (DFE) 87µg
Maistinis folatas 87µg
Niacinas 11mg
Pantoteno rūgštis 3mg
Riboflavinas 0.6mg
Beta tokoferolis 26µg
Delta tokoferolis 3µg
Gama tokoferolis 0.1mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.8mg
Tiaminas 0.4mg
Kalcis 86mg
Varis 0.6mg
Fluoras 1.2µg
Geležis 2.8mg
Magnis 82mg
Manganas 0.6mg
Fosforas 0.3g
Kalis 1.4g
Selenas 46µg
Natris 2.1g
Cinkas 1.5mg
Glutamo rūgštis 4.6g
Alaninas 1.6g
Argininas 1.6g
Cistinas 0.3g
Glicinas 1.3g
Histidinas 0.8g
Proline 1g
Serinas 1.1g
Asparto rūgštis 3.1g
Izoleucinas 1.2g
Leucinas 2.1g
Lizinas 2.4g
Metioninas 0.8g
Fenilalaninas 1.1g
Treoninas 1.2g
Triptofanas 0.3g
Tirozinas 0.9g
Valinas 1.4g
Sočiųjų riebalų rūgštys 1.3g
Cholesterolis 66mg
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 2.6g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 3.3g
Fitosterolis 4.2mg
0.1737