• 9.2gBaltymų
  • 51gAngliavandenių
  • 5.5gRiebalų
  • 9.9gCukraus
  • 0gCholesterolio

Avižiniai sausainiai su priedais

Porcijų: 4

Ingredientai

240 g Avižiniai miltai
100 g Vanduo
30 g Razinos Tamsios
30 g Džiovintos datulės
Kepimo/virimo trukmė:30min
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Avižinius dribsnius sumalti su kavamale (taip gausis avižų miltai).
2 Viską sudėti į indą ir užpilti vandens. Vandens reikia tiek, kad masė gautųsi tarsi grietinė ar tešla blynams kepti. Svarbiausia, kad nebūtų nei per daug skysta nei per tiršta. Viską išmaišyti.
3 Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Ant kepimo popieriaus suformuoti su šaukštu sausainiukus ir pašauti į orkaitę pusvalandžiui.

Maistinė vertė

Energija 286kcal
Angliavandeniai 51g
Baltymai 9.2g
Riebalai 5.5g
Cukrus 9.9g
Maistinės skaidulos 4.7g
Fruktozė 4.6g
Gliukozė 4.7g
Maltozė 23mg
Krakmolas 0.2g
Sacharozė 0.4g
Vanduo 33g
Pelenai 1.5g
Beta Karotinas 6.7µg
Vitaminas A 11iu
Vitaminas A (RAE) 0.5µg
Vitaminas B6 0.1mg
Vitaminas C 0.2mg
Vitaminas E 0.4mg
Vitaminas K 2.3µg
Betainas 18mg
Cholinas 20mg
Folatas 21µg
Folatas (DFE) 21µg
Maistinis folatas 21µg
Niacinas 1.1mg
Pantoteno rūgštis 0.2mg
Riboflavinas 89µg
Gama tokoferolis 3µg
Liuteinas + zeaksantinas 0.1mg
Tiaminas 0.4mg
Kalcis 44mg
Varis 0.3mg
Fluoras 18µg
Geležis 2.6mg
Magnis 93mg
Manganas 2.5mg
Fosforas 0.3g
Kalis 0.3g
Selenas 20µg
Natris 13mg
Cinkas 2mg
Glutamo rūgštis 32mg
Alaninas 14mg
Argininas 35mg
Cistinas 4.9mg
Glicinas 13mg
Histidinas 7.6mg
Proline 27mg
Serinas 9.9mg
Asparto rūgštis 25mg
Izoleucinas 7.7mg
Leucinas 13mg
Lizinas 10mg
Metioninas 2.9mg
Fenilalaninas 8.5mg
Treoninas 8.9mg
Triptofanas 4.3mg
Tirozinas 2.1mg
Valinas 11mg
Sočiųjų riebalų rūgštys 1g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 1.7g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 2g
0.0891