• 12gBaltymų
  • 61gAngliavandenių
  • 0.9gRiebalų
  • 2.3gCukraus
  • 0gCholesterolio

Citrininiai juodieji ryžiai

Šiuose ryžiuose antioksidantų yra daug daugiau nei mėlynėse. Būtent šita rūšis laikoma geriausia ir maistingiausia. Juos išvirus jie tampa violetinės spalvos. Taip atsitinka dėl didelio antocianinų kiekio.
Porcijų: 2

Ingredientai

160 g Ryžiai Laukiniai
20 g Citrina (be žievelės)
5 g Druska
Kepimo/virimo trukmė:40min
Gaminimo trukmė:3min

Gaminimas

1 Geriausias ir paprasčiausias virtų ryžių receptas - virti juos vandenyje su dvigubai daugiau vandens ant lėtos ugnies 30-40min.
2 Į vandenį įdėti citrinos griežinėlį ir druskos. Citrina juos suminkština ir jie tampa daug skanesni.

Maistinė vertė

Energija 289kcal
Angliavandeniai 61g
Baltymai 12g
Riebalai 0.9g
Cukrus 2.3g
Maistinės skaidulos 5.2g
Sacharozė 0.5g
Vanduo 15g
Pelenai 3.7g
Alfa Karotinas 0.1µg
Beta Karotinas 9.1µg
Vitaminas A 17iu
Vitaminas A (RAE) 0.9µg
Vitaminas B6 0.3mg
Vitaminas C 5.3mg
Vitaminas E 0.7mg
Vitaminas K 1.6µg
Kriptoksantinas 2µg
Cholinas 29mg
Folatas 77µg
Folatas (DFE) 77µg
Maistinis folatas 77µg
Niacinas 5.4mg
Pantoteno rūgštis 0.9mg
Riboflavinas 0.2mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.2mg
Tiaminas 96µg
Kalcis 20mg
Varis 0.4mg
Fluoras 0.1µg
Geležis 1.6mg
Magnis 0.1g
Manganas 1.1mg
Fosforas 0.3g
Kalis 0.4g
Selenas 2.4µg
Natris 1g
Cinkas 4.8mg
Glutamo rūgštis 2.1g
Alaninas 0.7g
Argininas 0.9g
Cistinas 0.1g
Glicinas 0.5g
Histidinas 0.3g
Proline 0.4g
Serinas 0.6g
Asparto rūgštis 1.1g
Izoleucinas 0.5g
Leucinas 0.8g
Lizinas 0.5g
Metioninas 0.4g
Fenilalaninas 0.6g
Treoninas 0.4g
Triptofanas 0.1g
Tirozinas 0.5g
Valinas 0.7g
Sočiųjų riebalų rūgštys 0.1g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 0.1g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 0.5g
0.0992