• 6.4gBaltymų
  • 31gAngliavandenių
  • 0.3gRiebalų
  • 0gCukraus
  • 0gCholesterolio

Kanarietiškos bulvės

Geriausia naudoti kuo mažesnes bulves. Ispanijoj yra speciali veislė šiam reikalui. Bet galima naudot ir kokias rasite savo virtuvėje.
Porcijų: 2

Ingredientai

500 g Bulvės (su lupena)
60 g Druska
700 g Vanduo
Gaminimo trukmė:5min

Gaminimas

1 Neskustas bulves gerai nuplauti vandeniu.
2 Į puodą su vandeniu įdėti druskos, jos reikia čia tikrai daug.
3 Sudėkite bulves kai užvirs vanduo. Ir šiek tiek sumažinkite kaitrą. Virkite bulves, kol suminkštės.
4 Išvirus bulvėms, nupilkite vandenį ir vėl pastatykite ant kaitros, leiskite joms nusigaruoti ir dailiai apsidengti druskos plutele. Šiek tiek pavartyti, kad nepridegtų pudo dugnas.

Maistinė vertė

Energija 145kcal
Angliavandeniai 31g
Baltymai 6.4g
Riebalai 0.3g
Maistinės skaidulos 6.3g
Vanduo 558g
Pelenai 34g
Vitaminas B6 0.6mg
Vitaminas C 29mg
Folatas 43µg
Folatas (DFE) 43µg
Maistinis folatas 43µg
Niacinas 2.6mg
Pantoteno rūgštis 0.8mg
Riboflavinas 95µg
Tiaminas 53µg
Kalcis 0.1g
Varis 1.1mg
Fluoras 0.6µg
Geležis 8.2mg
Magnis 65mg
Manganas 1.5mg
Fosforas 95mg
Kalis 1g
Natris 12g
Cinkas 0.9mg
Sočiųjų riebalų rūgštys 65mg
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 5mg
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 0.1g
0.0624