• 30gBaltymų
  • 82gAngliavandenių
  • 1.7gRiebalų
  • 5.9gCukraus
  • 0gCholesterolio

Daržovių salotos su lęšiais

Porcijų: 1

Ingredientai

50 g Morkos
50 g Cukinijos
30 g Raudonasis svogūnas
110 g Lęšiai
5 g Druska
5 g Juodieji pipirai
Kepimo/virimo trukmė:8min
Gaminimo trukmė:15min

Gaminimas

1 Perplauti lęšius vandeniu ir juo išvirti.
2 Su burokine tarka sutarkuoti cukiniją bei morkas.
3 Susmulkinti svogūną ir į dubenį sudėti daržoves.
4 Pagardinti druska ir pipirais ir išmaišyti.
5 Valgyti su šiltais lęšiais.

Maistinė vertė

Energija 443kcal
Angliavandeniai 82g
Baltymai 30g
Riebalai 1.7g
Cukrus 5.9g
Maistinės skaidulos 15g
Fruktozė 1g
Gliukozė 0.9g
Maltozė 0.3g
Krakmolas 56g
Sacharozė 3.7g
Vanduo 127g
Galaktozė 7.5mg
Pelenai 9.3g
Alfa Karotinas 1.7mg
Beta Karotinas 4.2mg
Likopenas 1.5µg
Vitaminas A 8669iu
Vitaminas A (RAE) 0.4mg
Vitaminas B6 0.8mg
Vitaminas C 27mg
Vitaminas E 0.9mg
Vitaminas K 20µg
Kriptoksantinas 1.3µg
Betainas 0.7mg
Cholinas 0.1g
Folatas 0.6mg
Folatas (DFE) 0.6mg
Maistinis folatas 0.6mg
Niacinas 3.8mg
Pantoteno rūgštis 2.8mg
Riboflavinas 0.3mg
Beta tokoferolis 5µg
Gama tokoferolis 5mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.2mg
Tiaminas 1mg
Kalcis 96mg
Varis 1mg
Fluoras 3.6µg
Geležis 8.3mg
Magnis 86mg
Manganas 2.4mg
Fosforas 0.4g
Kalis 1.2g
Selenas 0.3µg
Natris 2g
Cinkas 4.2mg
Glutamo rūgštis 4.7g
Alaninas 1.3g
Argininas 2.2g
Cistinas 0.4g
Glicinas 1.2g
Histidinas 0.8g
Proline 1.3g
Serinas 1.4g
Asparto rūgštis 3.4g
Izoleucinas 1.3g
Leucinas 2.2g
Lizinas 2g
Metioninas 0.3g
Fenilalaninas 1.4g
Treoninas 1.1g
Triptofanas 0.3g
Tirozinas 0.8g
Valinas 1.5g
Sočiųjų riebalų rūgštys 0.3g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 0.3g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 0.8g
Fitosterolis 9.1mg
0.1427