• 17gBaltymų
  • 15gAngliavandenių
  • 24gRiebalų
  • 4gCukraus
  • 0gCholesterolio

Brokoliai su Parmezanu

Labai mėgstu brokolius.. Ir šias žaliąsias salotas, kurios labai skanios vienos arba kaip priedas prie pagrindinio patiekalo.
Porcijų: 1

Ingredientai

210 g Brokoliai
4 g Druska
8 g Citrinos sultys (šviežios)
30 g Sūris Parmezanas (kietasis)
15 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Brokolius gerai nuplauti ir smulkiai supjaustyti.
2 Pašlakstyti citrinos sultimis, aliejumi ir pagardinti druska.
3 Kietąji Parmazano sūrį patarkuoti su bulvių skustuku ant salotų viršaus.

Maistinė vertė

Energija 323kcal
Angliavandeniai 15g
Baltymai 17g
Riebalai 24g
Cukrus 4g
Maistinės skaidulos 5.5g
Fruktozė 1.5g
Gliukozė 1.1g
Laktozė 0.4g
Maltozė 0.4g
Sacharozė 0.2g
Vanduo 204g
Pelenai 7.6g
Alfa Karotinas 53µg
Beta Karotinas 0.8mg
Retinolis 60µg
Vitaminas A 1543iu
Vitaminas A (RAE) 0.1mg
Vitaminas B12 0.3µg
Vitaminas B6 0.4mg
Vitaminas C 0.2g
Vitaminas D 5.7iu
Vitaminas E 3.9mg
Vitaminas K 0.2mg
Kriptoksantinas 2.4µg
Betainas 0.2mg
Cholinas 44mg
Folatas 0.1mg
Folatas (DFE) 0.1mg
Maistinis folatas 0.1mg
Niacinas 1.4mg
Pantoteno rūgštis 1.3mg
Riboflavinas 0.3mg
Beta tokoferolis 38µg
Gama tokoferolis 0.5mg
Liuteinas + zeaksantinas 2.9mg
Tiaminas 0.2mg
Kalcis 0.5g
Varis 0.1mg
Fluoras 0.1µg
Geležis 1.9mg
Magnis 58mg
Manganas 0.5mg
Fosforas 0.3g
Kalis 0.7g
Selenas 13µg
Natris 2g
Cinkas 1.7mg
Glutamo rūgštis 3.6g
Alaninas 0.5g
Argininas 0.8g
Cistinas 0.1g
Glicinas 0.4g
Histidinas 0.5g
Proline 1.5g
Serinas 0.9g
Asparto rūgštis 1.4g
Izoleucinas 0.7g
Leucinas 1.3g
Lizinas 1.3g
Metioninas 0.4g
Fenilalaninas 0.8g
Treoninas 0.6g
Triptofanas 0.2g
Tirozinas 0.7g
Valinas 1g
Sočiųjų riebalų rūgštys 7.1g
Cholesterolis 20mg
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 13g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 1.8g
Fitosterolis 33mg
0.0891