• 13gBaltymų
  • 100gAngliavandenių
  • 1.8gRiebalų
  • 7.2gCukraus
  • 0gCholesterolio

Baklažanų padažas su ryžiais

Porcijų: 2

Ingredientai

310 g Baklažanai
40 g Kalendra (šviežia)
20 g Citrinos sultys (šviežios)
5 g Druska
200 g Ryžiai Baltieji
Kepimo/virimo trukmė:15min
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Nuplauti baklažanus, nusausinti ir pašauti dar nepjaustytus į orkaitę, į 220 laipsnių temperatūrą. Kepti iki 15 minučių.
2 Per tą laiką išsivirti ryžius.
3 Kai iškeps baklažanai, juos ištraukti ir šaukštu išskabtuoti vidų.
4 Į blenderį kartu su baklažanu sudėti kalendrą, citrinos sultis, druską. Ir gerai sumalti.
5 Skanu valgyti dar šiltą. Galima naudoti kaip užtepėlę ant duonos ar trapučių.

Maistinė vertė

Energija 457kcal
Angliavandeniai 100g
Baltymai 13g
Riebalai 1.8g
Cukrus 7.2g
Maistinės skaidulos 8.2g
Fruktozė 2.5g
Gliukozė 2.5g
Sacharozė 0.4g
Vanduo 167g
Pelenai 6.9g
Alfa Karotinas 6.2µg
Beta Karotinas 0.7mg
Folio rūgštis 0.2mg
Vitaminas A 1206iu
Vitaminas A (RAE) 60µg
Vitaminas B6 0.4mg
Vitaminas C 0.1g
Vitaminas E 0.8mg
Vitaminas K 0.3mg
Kriptoksantinas 35µg
Cholinas 31mg
Folatas 0.3mg
Folatas (DFE) 0.5mg
Maistinis folatas 100µg
Niacinas 8.2mg
Pantoteno rūgštis 1.8mg
Riboflavinas 0.4mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.5mg
Tiaminas 0.9mg
Kalcis 0.3g
Varis 0.6mg
Fluoras 0.1µg
Geležis 13mg
Magnis 0.2g
Manganas 2.7mg
Fosforas 0.2g
Kalis 1.3g
Selenas 21µg
Natris 1g
Cinkas 2.4mg
Glutamo rūgštis 1.6g
Alaninas 0.5g
Argininas 0.6g
Cistinas 0.1g
Glicinas 0.4g
Histidinas 0.2g
Proline 0.4g
Serinas 0.4g
Asparto rūgštis 0.9g
Izoleucinas 0.4g
Leucinas 0.6g
Lizinas 0.3g
Metioninas 0.2g
Fenilalaninas 0.4g
Treoninas 0.3g
Triptofanas 91mg
Tirozinas 0.3g
Valinas 0.5g
Sočiųjų riebalų rūgštys 0.2g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 0.7g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 0.3g
Fitosterolis 11mg
0.1173