• 16gBaltymų
  • 60gAngliavandenių
  • 15gRiebalų
  • 10gCukraus
  • 0gCholesterolio

Sausainiukai su avietėmis

Porcijų: 3

Ingredientai

200 g Avižos
60 g Žemės riešutų sviestas (be druskos)
30 g Džiovintos datulės
50 g Vanduo
85 g Avietės (šviežios)
Kepimo/virimo trukmė:15min
Gaminimo trukmė:5min

Gaminimas

1 Užplikyti prieš kurį laiką datules karštu vandeniu.
2 Tada į dubenį suberti avižas, datules bei įdėti riešutų sviesto. Viską gerai išmaišyti vis įpilant vandens.
3 Ant kepimo popieriaus suformuoti plokščius sausainiukus. Ir pašauti į orkaitę ant 220 laipsnių.
4 Kai iškeps ir truputuką atvės užtepti trintų aviečių ant viršaus.

Maistinė vertė

Energija 421kcal
Angliavandeniai 60g
Baltymai 16g
Riebalai 15g
Cukrus 10g
Maistinės skaidulos 11g
Fruktozė 3.9g
Gliukozė 3.9g
Maltozė 30mg
Krakmolas 0.7g
Sacharozė 2.2g
Vanduo 49g
Pelenai 2g
Alfa Karotinas 4.5µg
Beta Karotinas 12µg
Vitaminas A 24iu
Vitaminas A (RAE) 1.3µg
Vitaminas B6 0.2mg
Vitaminas C 7.4mg
Vitaminas E 2.1mg
Vitaminas K 2.6µg
Betainas 0.4mg
Cholinas 17mg
Folatas 62µg
Folatas (DFE) 62µg
Maistinis folatas 62µg
Niacinas 3.6mg
Pantoteno rūgštis 1.3mg
Riboflavinas 0.1mg
Beta tokoferolis 0.1mg
Delta tokoferolis 0.4mg
Gama tokoferolis 1.9mg
Liuteinas + zeaksantinas 41µg
Tiaminas 0.6mg
Kalcis 61mg
Varis 0.6mg
Geležis 3.8mg
Magnis 0.2g
Manganas 3.8mg
Fosforas 0.4g
Kalis 0.5g
Selenas 0.8µg
Natris 5.5mg
Cinkas 3.3mg
Glutamo rūgštis 3.5g
Alaninas 0.8g
Argininas 1.4g
Cistinas 0.3g
Glicinas 0.9g
Histidinas 0.4g
Proline 0.9g
Serinas 0.8g
Asparto rūgštis 1.6g
Izoleucinas 0.6g
Leucinas 1.2g
Lizinas 0.6g
Metioninas 0.3g
Fenilalaninas 0.8g
Treoninas 0.5g
Triptofanas 0.2g
Tirozinas 0.5g
Valinas 0.8g
Sočiųjų riebalų rūgštys 2.9g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 6.7g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 4.3g
Trans riebalai 15mg
Riebalų rūgštys Trans-monoenoic 9.2mg
0.1165