• 7.4gBaltymų
  • 26gAngliavandenių
  • 12gRiebalų
  • 13gCukraus
  • 0gCholesterolio

Cukinijų spagečiai su mango ir čili padažu

Porcijų: 2

Ingredientai

180 g Mangai
360 g Cukinijos
20 g Imbieras
20 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
15 g Kmynai
5 g Mėtos (šviežios)
4 g Pipirai (aštrūs)
15 g Citrinos sultys (šviežios)
5 g Druska
Gaminimo trukmė:15min

Gaminimas

1 Cukiniją susipjaustykite šiaudeliais. Tam labai pasitarnauja specialus įrankis daržovių spagečiams daryti - spiralinė pjaustyklė.
2 Pasigaminam padažą: į blenderį deda mangą imbierą, mėtos, citrinos sulčių, kmynų, čili pipirų pagal skonį ir alyvuogių aliejaus.
3 Dubenyje išmaišykite cukinijos spagečius su padažu. Ir patiekite ant stalo.

Maistinė vertė

Energija 217kcal
Angliavandeniai 26g
Baltymai 7.4g
Riebalai 12g
Cukrus 13g
Maistinės skaidulos 6.7g
Fruktozė 4.3g
Gliukozė 1.9g
Sacharozė 6.3g
Vanduo 261g
Pelenai 5.3g
Alfa Karotinas 9.4µg
Beta Karotinas 0.6mg
Likopenas 4.2µg
Vitaminas A 2004iu
Vitaminas A (RAE) 0.1mg
Vitaminas B6 0.4mg
Vitaminas C 0.1g
Vitaminas E 2.5mg
Vitaminas K 9.9µg
Kriptoksantinas 11µg
Betainas 10µg
Cholinas 12mg
Folatas 81µg
Folatas (DFE) 81µg
Maistinis folatas 81µg
Niacinas 2.3mg
Pantoteno rūgštis 0.9mg
Riboflavinas 0.1mg
Beta tokoferolis 20µg
Gama tokoferolis 92µg
Liuteinas + zeaksantinas 70µg
Tiaminas 0.1mg
Kalcis 0.1g
Varis 0.4mg
Fluoras 0.1µg
Geležis 3.2mg
Magnis 95mg
Manganas 0.6mg
Fosforas 0.2g
Kalis 1.1g
Selenas 1.9µg
Natris 1g
Cinkas 2.1mg
Glutamo rūgštis 0.9g
Alaninas 0.4g
Argininas 0.3g
Cistinas 79mg
Glicinas 0.3g
Histidinas 0.2g
Proline 0.3g
Serinas 0.3g
Asparto rūgštis 0.9g
Izoleucinas 0.3g
Leucinas 0.4g
Lizinas 0.4g
Metioninas 0.1g
Fenilalaninas 0.3g
Treoninas 0.2g
Triptofanas 76mg
Tirozinas 0.2g
Valinas 0.4g
Sočiųjų riebalų rūgštys 1.7g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 8g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 1.7g
Fitosterolis 30mg
0.2303