• 8.5gBaltymų
  • 26gAngliavandenių
  • 7.2gRiebalų
  • 9.7gCukraus
  • 0gCholesterolio

Pankoliai su slyvomis ir Parmezanu

Šis patiekalas turėtų patikti net ir tiem, kurie nelabai mėgsta pankolio sėklų ir jo specifinio kvapo. Patiekalas turi savitą skonį, labai tinka tarpusavyje pankolių burbuolės, slyvos su Parmezanu. Verta paragauti.
Porcijų: 2

Ingredientai

120 g Pankoliai (galvutės)
30 g Sūris Parmezanas (kietasis)
35 g Slyvos (džiovintos)
130 g Bulvės (su lupena)
38 g Pomidorai Raudonieji
6 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
3 g Druska
4 g Juodieji pipirai
Kepimo/virimo trukmė:18min
Gaminimo trukmė:5min

Gaminimas

1 Pankolio burbuoles perpjauti pusiau, arba jei turite visai didelio dydžio galvutes, tada į keturias dalis. Taip pat nuplautas bulves pjaustome į keturias dalis.
2 Į gilesnį dubenį sudedam bulves, pankolį, džiovintas slyvas pasmulkintas. Pašlakstome aliejumi ir pagardinam druska, pipirais. Rankomis gerai viską išmaišome.
3 Ant kepimo popieriaus sudedam visas gėrybes iš dubens ir kepame ant 220 temperatūros orkaitėje.
4 Kai praeis 15min užbarstyti tarkuoto Parmezano sūrio ir dar pakepti tris minutes.
5 Patiekti ant stalo su pomidorais.

Maistinė vertė

Energija 192kcal
Angliavandeniai 26g
Baltymai 8.5g
Riebalai 7.2g
Cukrus 9.7g
Maistinės skaidulos 5.5g
Fruktozė 2.4g
Gliukozė 4.7g
Maltozė 11mg
Krakmolas 0.9g
Sacharozė 27mg
Vanduo 136g
Galaktozė 3mg
Pelenai 4.7g
Alfa Karotinas 29µg
Beta Karotinas 0.5mg
Likopenas 0.5mg
Retinolis 30µg
Vitaminas A 1001iu
Vitaminas A (RAE) 75µg
Vitaminas B12 0.2µg
Vitaminas B6 0.3mg
Vitaminas C 17mg
Vitaminas D 2.9iu
Vitaminas E 1mg
Vitaminas K 55µg
Kriptoksantinas 17µg
Betainas 0.3mg
Cholinas 14mg
Folatas 32µg
Folatas (DFE) 32µg
Maistinis folatas 32µg
Niacinas 1.6mg
Pantoteno rūgštis 0.5mg
Riboflavinas 0.1mg
Beta tokoferolis 5.2µg
Gama tokoferolis 0.2mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.4mg
Tiaminas 44µg
Kalcis 0.2g
Varis 0.4mg
Fluoras 1.8µg
Geležis 3.1mg
Magnis 44mg
Manganas 0.8mg
Fosforas 0.2g
Kalis 0.7g
Selenas 4.2µg
Natris 0.8g
Cinkas 0.9mg
Glutamo rūgštis 1.4g
Alaninas 0.2g
Argininas 0.2g
Cistinas 42mg
Glicinas 0.1g
Histidinas 0.2g
Proline 0.7g
Serinas 0.3g
Asparto rūgštis 0.5g
Izoleucinas 0.3g
Leucinas 0.6g
Lizinas 0.5g
Metioninas 0.1g
Fenilalaninas 0.3g
Treoninas 0.2g
Triptofanas 79mg
Tirozinas 0.3g
Valinas 0.4g
Sočiųjų riebalų rūgštys 3g
Cholesterolis 10mg
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 3.4g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 0.6g
Fitosterolis 9.8mg
0.0870