• 13gBaltymų
  • 66gAngliavandenių
  • 12gRiebalų
  • 12gCukraus
  • 0gCholesterolio

Avižų košė su kokosu ir vaisiais

Mylimiausi pusryčiai - avižų košė su priedais. Šį kartą toks labiau tropikinis prieskonis nuotaikingiems pusryčiams. Sveika ir begalo skanu!
Porcijų: 1

Ingredientai

60 g Avižos
15 g Kokosų mėsa (šviežia)
60 g Kiviai
50 g Bananai
8 g Čija sėklos (Chia)
20 g Vanduo
Gaminimo trukmė:8min

Gaminimas

1 Šviežią kokosą smulkiai supjaustyti. Tam labai tinka bulvių skustukas.
2 Avižas su paruoštomis kokoso drožlėmis (galima naudoti ir džiovintas) užpilti karštu vandeniu. Uždengti ir palikti penkiom minutėm.
3 Ant išbrinkusių avižų sudėti griežinėlius pjaustytų vaisių ir pabarstyti čija sėklomis.

Maistinė vertė

Energija 406kcal
Angliavandeniai 66g
Baltymai 13g
Riebalai 12g
Cukrus 12g
Maistinės skaidulos 14g
Fruktozė 5g
Gliukozė 5g
Maltozė 0.1g
Krakmolas 2.7g
Sacharozė 1.3g
Vanduo 120g
Galaktozė 0.1g
Pelenai 2.4g
Alfa Karotinas 13µg
Beta Karotinas 44µg
Vitaminas A 89iu
Vitaminas A (RAE) 3.9µg
Vitaminas B6 0.3mg
Vitaminas C 61mg
Vitaminas E 1mg
Vitaminas K 24µg
Betainas 0.4mg
Cholinas 11mg
Folatas 66µg
Folatas (DFE) 63µg
Maistinis folatas 66µg
Niacinas 1.9mg
Pantoteno rūgštis 1.1mg
Riboflavinas 0.2mg
Delta tokoferolis 5µg
Gama tokoferolis 0.1mg
Liuteinas + zeaksantinas 84µg
Tiaminas 0.5mg
Kalcis 0.1g
Varis 0.6mg
Fluoras 1µg
Geležis 4.1mg
Magnis 0.2g
Manganas 3.6mg
Fosforas 0.4g
Kalis 0.7g
Selenas 6.4µg
Natris 8.2mg
Cinkas 3.1mg
Glutamo rūgštis 2.8g
Alaninas 0.7g
Argininas 1g
Cistinas 0.3g
Glicinas 0.7g
Histidinas 0.4g
Proline 0.7g
Serinas 0.6g
Asparto rūgštis 1.2g
Izoleucinas 0.5g
Leucinas 1g
Lizinas 0.6g
Metioninas 0.3g
Fenilalaninas 0.7g
Treoninas 0.5g
Triptofanas 0.2g
Tirozinas 0.4g
Valinas 0.7g
Sočiųjų riebalų rūgštys 5.5g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 1.7g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 3.7g
Trans riebalai 11mg
Fitosterolis 15mg
0.1945