• 26gBaltymų
  • 82gAngliavandenių
  • 19gRiebalų
  • 13gCukraus
  • 0gCholesterolio

Skrudinti česnakiniai avinžirniai

Porcijų: 3

Ingredientai

360 g Avinžirniai Garbanzo pupelės
35 g Migdolų aliejus
25 g Druska
25 g Česnako milteliai
Kepimo/virimo trukmė:30min
Gaminimo trukmė:5min

Gaminimas

1 Užmerkti 8-12val avinžirnius vandenyje.
2 Perplautus ir nusausintus avinžirnius palikti ant vienkartinio ranklšuosčio dar kokiam pusvalandžiui, kad išdžiūtų.
3 Dubenyje su avinžirniais išmaišyti aliejų su druska ir česnako milteliais.
4 Kepti orkaitėje ant kepimo popieriaus 220 laipsnių temperatūroj.
5 Kepti pusvalandį, išjungti orkaitę ir palikti juos ten dar pabūti apie valandą.

Maistinė vertė

Energija 584kcal
Angliavandeniai 82g
Baltymai 26g
Riebalai 19g
Cukrus 13g
Maistinės skaidulos 15g
Fruktozė 26mg
Gliukozė 5.8mg
Sacharozė 0.2g
Vanduo 9.8g
Pelenai 12g
Beta Karotinas 48µg
Vitaminas A 80iu
Vitaminas A (RAE) 3.6µg
Vitaminas B6 0.8mg
Vitaminas C 4.9mg
Vitaminas E 5.6mg
Vitaminas K 12µg
Betainas 0.5mg
Cholinas 0.1g
Folatas 0.7mg
Folatas (DFE) 0.7mg
Maistinis folatas 0.7mg
Niacinas 1.9mg
Pantoteno rūgštis 2mg
Riboflavinas 0.3mg
Tiaminas 0.6mg
Kalcis 77mg
Varis 0.8mg
Fluoras 0.2µg
Geležis 5.7mg
Magnis 0.1g
Manganas 26mg
Fosforas 0.3g
Kalis 1g
Selenas 2µg
Natris 3.3g
Cinkas 3.6mg
Glutamo rūgštis 4.6g
Alaninas 1.1g
Argininas 2.6g
Cistinas 0.4g
Glicinas 1.1g
Histidinas 0.7g
Proline 1.1g
Serinas 1.3g
Asparto rūgštis 3.1g
Izoleucinas 1.1g
Leucinas 1.8g
Lizinas 1.7g
Metioninas 0.3g
Fenilalaninas 1.4g
Treoninas 1g
Triptofanas 0.3g
Tirozinas 0.7g
Valinas 1.1g
Sočiųjų riebalų rūgštys 1.7g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 9.8g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 5.3g
Fitosterolis 32mg
0.2515