• 17gBaltymų
  • 49gAngliavandenių
  • 15gRiebalų
  • 8.6gCukraus
  • 0gCholesterolio

Humusas

Porcijų: 6

Ingredientai

400 g Avinžirniai Garbanzo pupelės
40 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
40 g Sezamų sviestas Tahini
35 g Kmynai
20 g Paprika Saldi (džiovinta)
40 g Vanduo
35 g Citrinos sultys (šviežios)
10 g Druska
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Avinžirnius išvirti pagal instrukciją, prieš tai juos išbrinkinti vandenyje.
2 Visus ingredientus sumesti į mikserį ir sumalti.
3 Valgyti su duona ar daržovėmis.
4 Laikyti šaldytuve iki savaitės laiko.

Maistinė vertė

Energija 382kcal
Angliavandeniai 49g
Baltymai 17g
Riebalai 15g
Cukrus 8.6g
Maistinės skaidulos 11g
Fruktozė 64mg
Gliukozė 58mg
Sacharozė 25mg
Vanduo 18g
Pelenai 4.5g
Alfa Karotinas 11µg
Beta Karotinas 0.1mg
Likopenas 1.2µg
Vitaminas A 259iu
Vitaminas A (RAE) 13µg
Vitaminas B6 0.5mg
Vitaminas C 70mg
Vitaminas E 1.8mg
Vitaminas K 14µg
Kriptoksantinas 4.5µg
Betainas 6.7µg
Cholinas 71mg
Folatas 0.4mg
Folatas (DFE) 0.4mg
Maistinis folatas 0.4mg
Niacinas 1.9mg
Pantoteno rūgštis 1.1mg
Riboflavinas 0.2mg
Beta tokoferolis 7.3µg
Gama tokoferolis 55µg
Liuteinas + zeaksantinas 0.2mg
Tiaminas 0.5mg
Kalcis 94mg
Varis 0.6mg
Fluoras 0µg
Geležis 4.5mg
Magnis 81mg
Manganas 14mg
Fosforas 0.3g
Kalis 0.7g
Selenas 3.1µg
Natris 0.7g
Cinkas 2.6mg
Glutamo rūgštis 2.7g
Alaninas 0.7g
Argininas 1.4g
Cistinas 0.2g
Glicinas 0.7g
Histidinas 0.4g
Proline 0.6g
Serinas 0.8g
Asparto rūgštis 1.8g
Izoleucinas 0.7g
Leucinas 1.1g
Lizinas 1g
Metioninas 0.2g
Fenilalaninas 0.8g
Treoninas 0.6g
Triptofanas 0.2g
Tirozinas 0.4g
Valinas 0.7g
Sočiųjų riebalų rūgštys 1.9g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 7.5g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 4.3g
Fitosterolis 19mg
0.1485