• 12gBaltymų
  • 20gAngliavandenių
  • 42gRiebalų
  • 6.5gCukraus
  • 0gCholesterolio

Kakavinis lazdyno riešutų sviestas

Porcijų: 6

Ingredientai

400 g Lazdyno riešutai
50 g Kakava (milteliai)
3 g Vanilės ekstraktas
30 g Agavų sirupas
Gaminimo trukmė:25min

Gaminimas

1 Riešutus prieš gaminant perplauti šiltu vandeniu.
2 Į galingą blenderį sumesti riešutus. Su pertraukomis malti iki vientisos masės. Pamažu malant susiformuos kreminė riešutų sviesto konsistencija.
3 Į riešutų masę įdėti vanilės ekstrakto, kakavos ir agavų sirupo (galim pakeisti medumi). Išmaišyti.

Maistinė vertė

Energija 455kcal
Angliavandeniai 20g
Baltymai 12g
Riebalai 42g
Cukrus 6.5g
Maistinės skaidulos 9.6g
Fruktozė 2.8g
Gliukozė 0.7g
Krakmolas 0.3g
Sacharozė 2.8g
Vanduo 5.2g
Pelenai 2g
Alfa Karotinas 2µg
Beta Karotinas 12µg
Vitaminas A 21iu
Vitaminas A (RAE) 1.1µg
Vitaminas B6 0.4mg
Vitaminas C 5.1mg
Vitaminas E 10mg
Vitaminas K 11µg
Betainas 0.3mg
Cholinas 32mg
Folatas 80µg
Folatas (DFE) 80µg
Maistinis folatas 80µg
Niacinas 1.4mg
Pantoteno rūgštis 0.6mg
Riboflavinas 0.1mg
Beta tokoferolis 0.2mg
Liuteinas + zeaksantinas 65µg
Tiaminas 0.4mg
Kalcis 87mg
Varis 1.5mg
Geležis 4.3mg
Magnis 0.2g
Manganas 4.4mg
Fosforas 0.3g
Kalis 0.6g
Selenas 2.6µg
Natris 2mg
Cinkas 2.2mg
Glutamo rūgštis 2.7g
Alaninas 0.6g
Argininas 1.6g
Cistinas 0.2g
Glicinas 0.6g
Histidinas 0.3g
Proline 0.4g
Serinas 0.6g
Asparto rūgštis 1.3g
Izoleucinas 0.4g
Leucinas 0.8g
Lizinas 0.4g
Metioninas 0.2g
Fenilalaninas 0.5g
Treoninas 0.4g
Triptofanas 0.2g
Tirozinas 0.3g
Valinas 0.6g
Sočiųjų riebalų rūgštys 3.6g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 31g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 5.3g
Kampesterolis 4.7mg
Beta-sitosterolis 68mg
Stigmasterolis 0.7mg
Kofeinas 19mg
Etilo alkoholis 0.2g
Teobrominas 0.2g
0.1074