• 15gBaltymų
  • 45gAngliavandenių
  • 12gRiebalų
  • 7.8gCukraus
  • 0gCholesterolio

Petražolių humusas

Labai skani ir greitai paruošiama užtepėlė - humusas. Jeigu labai skubama tai iš bėdos galima naudoti ir konservuotus avinžirnius.
Porcijų: 2

Ingredientai

140 g Avinžirniai Garbanzo pupelės
23 g Petražolės (šviežia)
15 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
15 g Druska
16 g Citrinos sultys (šviežios)
Kepimo/virimo trukmė:30min
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Avinžirnius pamerkti mažiausiai trim valandom vandenyje, kad išbrinktų. Galima nakčiai palikti.
2 Išbrinkusius ir perplautus avinžirnius išvirti pagal instrukciją su truputėliu druskos.
3 Atvėsintus avinžirnius dedame į smulkintuvą, taip pat citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.
4 Skanu valgyti su trapučiais, duona ar tepti ant daržovių.
5 Laikyti šaldytuve ir sandariame inde galima iki penkių dienų.

Maistinė vertė

Energija 337kcal
Angliavandeniai 45g
Baltymai 15g
Riebalai 12g
Cukrus 7.8g
Maistinės skaidulos 8.9g
Fruktozė 88mg
Gliukozė 79mg
Sacharozė 34mg
Vanduo 23g
Pelenai 9.7g
Beta Karotinas 0.6mg
Vitaminas A 1016iu
Vitaminas A (RAE) 51µg
Vitaminas B6 0.4mg
Vitaminas C 21mg
Vitaminas E 1.7mg
Vitaminas K 0.2mg
Kriptoksantinas 0.3µg
Betainas 7.5µg
Cholinas 71mg
Folatas 0.4mg
Folatas (DFE) 0.4mg
Maistinis folatas 0.4mg
Niacinas 1.2mg
Pantoteno rūgštis 1.2mg
Riboflavinas 0.2mg
Beta tokoferolis 8.3µg
Gama tokoferolis 0.1mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.6mg
Tiaminas 0.3mg
Kalcis 58mg
Varis 0.5mg
Fluoras 0.2µg
Geležis 3.8mg
Magnis 62mg
Manganas 15mg
Fosforas 0.2g
Kalis 0.6g
Natris 2.9g
Cinkas 2.1mg
Glutamo rūgštis 2.6g
Alaninas 0.6g
Argininas 1.4g
Cistinas 0.2g
Glicinas 0.6g
Histidinas 0.4g
Proline 0.6g
Serinas 0.7g
Asparto rūgštis 1.7g
Izoleucinas 0.6g
Leucinas 1g
Lizinas 1g
Metioninas 0.2g
Fenilalaninas 0.8g
Treoninas 0.6g
Triptofanas 0.1g
Tirozinas 0.4g
Valinas 0.6g
Sočiųjų riebalų rūgštys 1.5g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 6.5g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 2.7g
Fitosterolis 17mg
0.1051