• 17gBaltymų
  • 51gAngliavandenių
  • 15gRiebalų
  • 8.7gCukraus
  • 0gCholesterolio

Avinžirnių salotos su liucernos daigais

Porcijų: 1

Ingredientai

67 g Avinžirniai Garbanzo pupelės
18 g Liucernų sėklos (daigintos)
34 g Salotos Sėjamosios (žalios)
55 g Agurkai (su žievele)
3 g Druska
4 g Juodieji pipirai
5 g Petražolės (džiovintos)
11 g Citrinos sultys (šviežios)
10 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
Gaminimo trukmė:8min

Gaminimas

1 Recepte naudojau pačios virtus avinžirnius be druskos. Galima naudoti ir konservuotus.
2 Į dubenį sudėjau plėšytus salotų lapus, pjaustytą agurką, liucernos daigus ir virtus avinžirnius.
3 Paskaninti su prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir šviežiomis citrinos sultimis.

Maistinė vertė

Energija 385kcal
Angliavandeniai 51g
Baltymai 17g
Riebalai 15g
Cukrus 8.7g
Maistinės skaidulos 12g
Fruktozė 0.8g
Gliukozė 0.7g
Maltozė 5.5mg
Krakmolas 0.5g
Sacharozė 65mg
Vanduo 117g
Galaktozė 6mg
Pelenai 6.6g
Alfa Karotinas 7.6µg
Beta Karotinas 1.6mg
Likopenas 0.8µg
Vitaminas A 5833iu
Vitaminas A (RAE) 0.1mg
Vitaminas B6 0.5mg
Vitaminas C 21mg
Vitaminas E 2.1mg
Vitaminas K 76µg
Kriptoksantinas 17µg
Betainas 0.6mg
Cholinas 78mg
Folatas 0.4mg
Folatas (DFE) 0.4mg
Maistinis folatas 0.4mg
Niacinas 1.9mg
Pantoteno rūgštis 1.5mg
Riboflavinas 0.3mg
Beta tokoferolis 17µg
Delta tokoferolis 6.8µg
Gama tokoferolis 0.5mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.6mg
Tiaminas 0.4mg
Kalcis 93mg
Varis 0.6mg
Fluoras 2µg
Geležis 6.7mg
Magnis 95mg
Manganas 15mg
Fosforas 0.2g
Kalis 1g
Selenas 2.3µg
Natris 1.2g
Cinkas 2.5mg
Glutamo rūgštis 2.6g
Alaninas 0.6g
Argininas 1.4g
Cistinas 0.2g
Glicinas 0.6g
Histidinas 0.4g
Proline 0.6g
Serinas 0.7g
Asparto rūgštis 1.8g
Izoleucinas 0.7g
Leucinas 1.1g
Lizinas 1.2g
Metioninas 0.2g
Fenilalaninas 0.8g
Treoninas 0.6g
Triptofanas 0.2g
Tirozinas 0.4g
Valinas 0.7g
Sočiųjų riebalų rūgštys 1.9g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 8.3g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 3g
Fitosterolis 46mg
0.0985