• 15gBaltymų
  • 51gAngliavandenių
  • 4.9gRiebalų
  • 7.3gCukraus
  • 0gCholesterolio

Aštrūs avinžirnių riešutėliai su česnaku

Labai puiki alternatyva pirktiniams riešutėliams su prieskoniais. Skanus ir sveikas užkandis.
Porcijų: 3

Ingredientai

180 g Avinžirniai Garbanzo pupelės
14 g Druska
15 g Juodieji pipirai
15 g Aštrūs čili pipirai Cayenne
15 g Česnako milteliai
15 g Raudonėliai (džiovinti)
Kepimo/virimo trukmė:50min
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Avinžirnius išvirtus ir jau nusausintus dubenyje sumaišyti su visais prieskoniais.
2 Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių. Ant kepimo popieriaus suberti avinžirnius.
3 Po pusvalandžio kepimo pamaišykite ir leiskite toliau kepti.
4 Ištraukite tada kai jie bus visiškai išdžiūvę ir nekieti. Valgyti atvėsusius.

Maistinė vertė

Energija 285kcal
Angliavandeniai 51g
Baltymai 15g
Riebalai 4.9g
Cukrus 7.3g
Maistinės skaidulos 13g
Fruktozė 84mg
Gliukozė 0.1g
Sacharozė 0.1g
Vanduo 6.5g
Galaktozė 15mg
Pelenai 7.5g
Alfa Karotinas 1.6µg
Beta Karotinas 1.2mg
Likopenas 1µg
Vitaminas A 2233iu
Vitaminas A (RAE) 0.1mg
Vitaminas B6 0.6mg
Vitaminas C 6.4mg
Vitaminas E 3mg
Vitaminas K 49µg
Kriptoksantinas 0.3mg
Betainas 1.2mg
Cholinas 68mg
Folatas 0.4mg
Folatas (DFE) 0.4mg
Maistinis folatas 0.4mg
Niacinas 1.7mg
Pantoteno rūgštis 1.1mg
Riboflavinas 0.2mg
Delta tokoferolis 46µg
Gama tokoferolis 1.5mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.8mg
Tiaminas 0.3mg
Kalcis 0.1g
Varis 0.5mg
Fluoras 1.8µg
Geležis 5.6mg
Magnis 81mg
Manganas 14mg
Fosforas 0.2g
Kalis 0.7g
Selenas 2.2µg
Natris 1.8g
Cinkas 2.1mg
Glutamo rūgštis 2.5g
Alaninas 0.6g
Argininas 1.4g
Cistinas 0.2g
Glicinas 0.6g
Histidinas 0.4g
Proline 0.7g
Serinas 0.7g
Asparto rūgštis 1.7g
Izoleucinas 0.6g
Leucinas 1g
Lizinas 0.9g
Metioninas 0.2g
Fenilalaninas 0.7g
Treoninas 0.5g
Triptofanas 0.1g
Tirozinas 0.4g
Valinas 0.6g
Sočiųjų riebalų rūgštys 0.7g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 1g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 2.2g
Fitosterolis 19mg
0.0817