• 16gBaltymų
  • 81gAngliavandenių
  • 19gRiebalų
  • 5gCukraus
  • 0gCholesterolio

Makaronų salotos su avokadų padažu

Porcijų: 2

Ingredientai

180 g Makaronai (pilno grūdo)
60 g Pomidorai Raudonieji
70 g Agurkai (su žievele)
50 g Žiediniai kopūstai
12 g Laiškiniai česnakai
210 g Avokadai
15 g Citrinos sultys (šviežios)
10 g Česnakai
10 g Druska
Kepimo/virimo trukmė:8min
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Išvirti makaronus pagal instrukciją.
2 Paruošti padažą: į smulkintuvą sudėti avokadą, citrinos sulčių ir česnako skiltelę.
3 Į dubenį sudėti virtus makaronus, pjaustytus agurkus, pomidorus, plėšyto žiedinio kopūsto.
4 Ant viršaus dėti padažą bei smulkinto laiškinio svogūno.

Maistinė vertė

Energija 520kcal
Angliavandeniai 81g
Baltymai 16g
Riebalai 19g
Cukrus 5g
Maistinės skaidulos 17g
Fruktozė 1.4g
Gliukozė 1.3g
Maltozė 1.4g
Krakmolas 51g
Sacharozė 0.7g
Vanduo 183g
Galaktozė 84mg
Pelenai 8.8g
Alfa Karotinas 59µg
Beta Karotinas 0.4mg
Likopenas 0.8mg
Vitaminas A 703iu
Vitaminas A (RAE) 35µg
Vitaminas B6 0.7mg
Vitaminas C 34mg
Vitaminas E 2.7mg
Vitaminas K 48µg
Kriptoksantinas 38µg
Betainas 0.8mg
Cholinas 32mg
Folatas 0.2mg
Folatas (DFE) 0.2mg
Maistinis folatas 0.2mg
Niacinas 10mg
Pantoteno rūgštis 2.7mg
Riboflavinas 0.4mg
Beta tokoferolis 0.2mg
Delta tokoferolis 21µg
Gama tokoferolis 1.2mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.4mg
Tiaminas 0.5mg
Kalcis 70mg
Varis 0.7mg
Fluoras 1.3µg
Geležis 4.4mg
Magnis 0.2g
Manganas 3.1mg
Fosforas 0.4g
Kalis 1.2g
Selenas 71µg
Natris 2g
Cinkas 3.7mg
Glutamo rūgštis 0.6g
Alaninas 0.2g
Argininas 0.2g
Cistinas 41mg
Glicinas 0.2g
Histidinas 81mg
Proline 0.1g
Serinas 0.2g
Asparto rūgštis 0.4g
Izoleucinas 0.1g
Leucinas 0.2g
Lizinas 0.2g
Metioninas 54mg
Fenilalaninas 0.1g
Treoninas 0.1g
Triptofanas 40mg
Tirozinas 81mg
Valinas 0.2g
Sočiųjų riebalų rūgštys 2.7g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 11g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 3g
Trans riebalai 1.8mg
Kampesterolis 5.3mg
Beta-sitosterolis 80mg
Fitosterolis 12mg
Stigmasterolis 2.1mg
0.1042