• 11gBaltymų
  • 21gAngliavandenių
  • 29gRiebalų
  • 11gCukraus
  • 0gCholesterolio

Graikiškos salotos

Porcijų: 2

Ingredientai

100 g Romaninės salotos
110 g Sūris Fetos
30 g Raudonasis svogūnas
140 g Pomidorai Raudonieji
180 g Šparaginės pupelės
30 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
6 g Juodieji pipirai
30 g Citrinos sultys (šviežios)
30 g Balzamiko actas
35 g Alyvuogės Juodosios (konservuotos)
9 g Druska
Kepimo/virimo trukmė:5min
Gaminimo trukmė:12min

Gaminimas

1 Nuplauti ir išvirti šparagines pupeles. Į verdantį puodą įdėti ir virti 3-5minutes.
2 Per tą laiką kol virs pupelės susipjaustyti ingredientus salotoms.
3 Padažas: pusę citrinos sulčių, aliejaus alyvuogių 2 v.šaukštai, balzamiko actas, pipirai ir druska.
4 Sudėti į dubenį daržoves, išvirtas pupeles bei fetos sūrį ir užpilti padažą.

Maistinė vertė

Energija 371kcal
Angliavandeniai 21g
Baltymai 11g
Riebalai 29g
Cukrus 11g
Maistinės skaidulos 5.8g
Fruktozė 4.1g
Gliukozė 4g
Krakmolas 0.8g
Sacharozė 0.5g
Vanduo 279g
Galaktozė 4.5mg
Pelenai 9.2g
Alfa Karotinas 0.1mg
Beta Karotinas 3.3mg
Likopenas 1.8mg
Retinolis 69µg
Vitaminas A 5869iu
Vitaminas A (RAE) 0.4mg
Vitaminas B12 1.1µg
Vitaminas B6 0.5mg
Vitaminas C 30mg
Vitaminas D 8.8iu
Vitaminas E 3.4mg
Vitaminas K 0.1mg
Kriptoksantinas 2.8µg
Betainas 0.5mg
Cholinas 35mg
Folatas 0.1mg
Folatas (DFE) 0.1mg
Maistinis folatas 0.1mg
Niacinas 1.8mg
Pantoteno rūgštis 1mg
Riboflavinas 0.6mg
Beta tokoferolis 24µg
Delta tokoferolis 5µg
Gama tokoferolis 0.6mg
Liuteinas + zeaksantinas 1.9mg
Tiaminas 0.2mg
Kalcis 0.4g
Varis 0.2mg
Fluoras 20µg
Geležis 3.1mg
Magnis 58mg
Manganas 0.8mg
Fosforas 0.3g
Kalis 0.6g
Selenas 9.5µg
Natris 2.4g
Cinkas 2.2mg
Glutamo rūgštis 2g
Alaninas 0.5g
Argininas 0.4g
Cistinas 76mg
Glicinas 0.2g
Histidinas 0.3g
Proline 0.9g
Serinas 0.8g
Asparto rūgštis 0.9g
Izoleucinas 0.6g
Leucinas 1g
Lizinas 0.8g
Metioninas 0.2g
Fenilalaninas 0.5g
Treoninas 0.5g
Triptofanas 0.1g
Tirozinas 0.4g
Valinas 0.7g
Sočiųjų riebalų rūgštys 11g
Cholesterolis 49mg
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 14g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 2.3g
Fitosterolis 43mg
0.0776