• 2.8gBaltymų
  • 7.2gAngliavandenių
  • 29gRiebalų
  • 0.7gCukraus
  • 0gCholesterolio

Česnakinis petražolių padažas

Šis padažas puikiai dera su salotomis, su keptomis bulvėmis ar makaronais. Universalus.
Porcijų: 8

Ingredientai

40 g Petražolės (šviežia)
200 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
50 g Česnakai
55 g Žemės riešutai
45 g Citrinos sultys (šviežios)
20 g Raudonėliai (džiovinti)
20 g Druska
20 g Juodieji pipirai
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Visus ingredientus susmulkinti su blenderiu.
2 Laikyti uždarame inde šaldytuve.

Maistinė vertė

Energija 285kcal
Angliavandeniai 7.2g
Baltymai 2.8g
Riebalai 29g
Cukrus 0.7g
Maistinės skaidulos 2.6g
Fruktozė 96mg
Gliukozė 0.1g
Sacharozė 47mg
Vanduo 14g
Galaktozė 7.5mg
Pelenai 3.2g
Alfa Karotinas 0.8µg
Beta Karotinas 0.3mg
Likopenas 0.5µg
Vitaminas A 478iu
Vitaminas A (RAE) 24µg
Vitaminas B6 0.1mg
Vitaminas C 11mg
Vitaminas E 4.7mg
Vitaminas K 0.1mg
Kriptoksantinas 1µg
Betainas 0.5mg
Cholinas 7.2mg
Folatas 32µg
Folatas (DFE) 32µg
Maistinis folatas 32µg
Niacinas 1.1mg
Pantoteno rūgštis 0.2mg
Riboflavinas 40µg
Beta tokoferolis 28µg
Delta tokoferolis 23µg
Gama tokoferolis 1mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.3mg
Tiaminas 69µg
Kalcis 77mg
Varis 0.2mg
Fluoras 0.9µg
Geležis 2mg
Magnis 27mg
Manganas 0.7mg
Fosforas 46mg
Kalis 0.2g
Selenas 1.6µg
Natris 1g
Cinkas 0.5mg
Glutamo rūgštis 0.5g
Alaninas 0.1g
Argininas 0.3g
Cistinas 34mg
Glicinas 0.2g
Histidinas 63mg
Proline 0.2g
Serinas 0.1g
Asparto rūgštis 0.3g
Izoleucinas 0.1g
Leucinas 0.2g
Lizinas 0.1g
Metioninas 34mg
Fenilalaninas 0.1g
Treoninas 91mg
Triptofanas 30mg
Tirozinas 0.1g
Valinas 0.1g
Sočiųjų riebalų rūgštys 4g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 20g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 3.8g
Fitosterolis 63mg
0.1097