• 12gBaltymų
  • 72gAngliavandenių
  • 3.3gRiebalų
  • 7.7gCukraus
  • 0gCholesterolio

Buljonas

Vegetariškas lengvas buljonas su makaronais.
Porcijų: 2

Ingredientai

130 g Makaronai
20 g Sultinio kubelis Daržovių
1000 g Vanduo
180 g Morkos
9 g Lauro lapai
10 g Druska
14 g Raudonėliai (džiovinti)
Kepimo/virimo trukmė:10min
Gaminimo trukmė:8min

Gaminimas

1 Užvirti vandenį puode ir per tą laiką susipjaustyti morką.
2 Kai užvirs vanduo įdėti sultinio kubelius, makaronus.
3 Kai beveik makaronai išvirs sudėti smulkiai pjaustytas morkas ir likusius prieskonius. Ir dar keletą minučių pavirti. Svarbiausia nepervirti, kad morkos būtų traškios.

Maistinė vertė

Energija 354kcal
Angliavandeniai 72g
Baltymai 12g
Riebalai 3.3g
Cukrus 7.7g
Maistinės skaidulos 8.8g
Fruktozė 0.6g
Gliukozė 0.7g
Maltozė 1.3g
Krakmolas 42g
Sacharozė 3.6g
Vanduo 587g
Galaktozė 11mg
Pelenai 7.7g
Alfa Karotinas 3.1mg
Beta Karotinas 7.6mg
Likopenas 2.8µg
Vitaminas A 15483iu
Vitaminas A (RAE) 0.8mg
Vitaminas B6 0.4mg
Vitaminas C 7.7mg
Vitaminas E 2mg
Vitaminas K 62µg
Kriptoksantinas 0.6µg
Betainas 1mg
Cholinas 22mg
Folatas 56µg
Folatas (DFE) 56µg
Maistinis folatas 56µg
Niacinas 2.7mg
Pantoteno rūgštis 0.6mg
Riboflavinas 0.2mg
Beta tokoferolis 42µg
Delta tokoferolis 64µg
Gama tokoferolis 2.3mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.4mg
Tiaminas 0.1mg
Kalcis 0.3g
Varis 0.3mg
Fluoras 2.8µg
Geležis 5.7mg
Magnis 85mg
Manganas 1.4mg
Fosforas 0.2g
Kalis 0.6g
Selenas 44µg
Natris 2.1g
Cinkas 1.5mg
Glutamo rūgštis 3.4g
Alaninas 0.4g
Argininas 0.4g
Cistinas 0.2g
Glicinas 0.4g
Histidinas 0.2g
Proline 1.2g
Serinas 0.5g
Asparto rūgštis 0.6g
Izoleucinas 0.4g
Leucinas 0.8g
Lizinas 0.3g
Metioninas 0.1g
Fenilalaninas 0.5g
Treoninas 0.5g
Triptofanas 0.1g
Tirozinas 0.2g
Valinas 0.5g
Sočiųjų riebalų rūgštys 0.8g
Cholesterolis 1.3mg
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 0.8g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 1.1g
Fitosterolis 14mg
0.0805