• 8.1gBaltymų
  • 62gAngliavandenių
  • 25gRiebalų
  • 8.9gCukraus
  • 0gCholesterolio

Batatai su avokadu

Porcijų: 1

Ingredientai

186 g Bulvės Batatas (saldžiosios)
156 g Avokadai
24 g Petražolės (šviežia)
12 g Druska
13 g Juodieji pipirai
16 g Citrinos sultys (šviežios)
Kepimo/virimo trukmė:25min
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Supjaustyti batatus ir pašauti į orkaitę ant 220 temperatūros. Su trupučiu druskos.
2 Avokadą sutrinti šakute, pagardinti citrinos sultimis, druska ir pipirais.
3 Dubenyje sudėti keptus batatus, avokadą ir kapotas petražoles.

Maistinė vertė

Energija 465kcal
Angliavandeniai 62g
Baltymai 8.1g
Riebalai 25g
Cukrus 8.9g
Maistinės skaidulos 20g
Fruktozė 1.6g
Gliukozė 2.1g
Krakmolas 24g
Sacharozė 4.9g
Vanduo 294g
Galaktozė 0.1g
Pelenai 18g
Alfa Karotinas 52µg
Beta Karotinas 17mg
Likopenas 2.6µg
Vitaminas A 28711iu
Vitaminas A (RAE) 1.4mg
Vitaminas B6 0.9mg
Vitaminas C 56mg
Vitaminas E 3.9mg
Vitaminas K 0.5mg
Kriptoksantinas 46µg
Betainas 2.2mg
Cholinas 50mg
Folatas 0.2mg
Folatas (DFE) 0.2mg
Maistinis folatas 0.2mg
Niacinas 4.5mg
Pantoteno rūgštis 4.1mg
Riboflavinas 0.4mg
Beta tokoferolis 81µg
Delta tokoferolis 31µg
Gama tokoferolis 1.5mg
Liuteinas + zeaksantinas 1.8mg
Tiaminas 0.3mg
Kalcis 0.2g
Varis 0.8mg
Fluoras 4.7µg
Geležis 4.9mg
Magnis 0.1g
Manganas 2.4mg
Fosforas 0.2g
Kalis 1.7g
Selenas 2.5µg
Natris 4.8g
Cinkas 2.1mg
Glutamo rūgštis 1g
Alaninas 0.4g
Argininas 0.3g
Cistinas 0.1g
Glicinas 0.4g
Histidinas 0.2g
Proline 0.5g
Serinas 0.4g
Asparto rūgštis 1.3g
Izoleucinas 0.3g
Leucinas 0.6g
Lizinas 0.4g
Metioninas 0.1g
Fenilalaninas 0.4g
Treoninas 0.3g
Triptofanas 0.1g
Tirozinas 0.2g
Valinas 0.4g
Sočiųjų riebalų rūgštys 3.6g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 15g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 3g
Kampesterolis 7.8mg
Beta-sitosterolis 0.1g
Fitosterolis 35mg
Stigmasterolis 3.1mg
0.1740