• 27gBaltymų
  • 77gAngliavandenių
  • 42gRiebalų
  • 18gCukraus
  • 0.1gCholesterolio

Agurotis su Parmezanu

Porcijų: 1

Ingredientai

342 g Agurotis
57 g Svogūnas
66 g Paprika Raudonoji (saldi)
56 g Paprika Geltonoji
45 g Česnakai
21 g Juodieji pipirai
90 g Pomidorai Raudonieji
60 g Sūris Parmezanas
21 g Petražolės (šviežia)
22 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
13 g Druska
Kepimo/virimo trukmė:30min
Gaminimo trukmė:15min

Gaminimas

1 Keptuvėje pakepinti svogūną, česnaką ir smulkiai pjaustytas paprikas ir pomidorus be žievelės. Neperkpeti, pakepti tik vos vos.
2 Pagardinti prieskoniais keptuvės turinį.
3 Agurotį perpjauti išilgai ir iššimti minkštimą. Jei norite, galima jį pakepti kartu su paprikom. Aš jo nenaudojau.
4 SUdėti į aguročio vidų keptas paprikas ir pašauti į orkaitę ant 220 laipsnių.
5 Laikas priklausys nuo jūsų aguročio dydžio ir orkaitės. Man užteko 20min.
6 Kai iškepa ant viršaus pabarstyti tarkuoto Parmezano ir dar palaikyti orkaitėje kol sūris ištirps.
7 Pabarstyti šviežią petražolę.

Maistinė vertė

Energija 750kcal
Angliavandeniai 77g
Baltymai 27g
Riebalai 42g
Cukrus 18g
Maistinės skaidulos 16g
Fruktozė 3.9g
Gliukozė 3.7g
Laktozė 11mg
Sacharozė 0.4g
Vanduo 624g
Galaktozė 74mg
Pelenai 22g
Alfa Karotinas 0.2mg
Beta Karotinas 2.9mg
Likopenas 2.3mg
Retinolis 0.2mg
Vitaminas A 5811iu
Vitaminas A (RAE) 0.4mg
Vitaminas B12 0.6µg
Vitaminas B6 1.5mg
Vitaminas C 0.3g
Vitaminas D 13iu
Vitaminas E 5.9mg
Vitaminas K 0.4mg
Kriptoksantinas 0.3mg
Betainas 2.2mg
Cholinas 65mg
Folatas 0.2mg
Folatas (DFE) 0.1mg
Maistinis folatas 0.2mg
Niacinas 5.9mg
Pantoteno rūgštis 2.6mg
Riboflavinas 0.5mg
Beta tokoferolis 66µg
Delta tokoferolis 6.6µg
Gama tokoferolis 1.9mg
Liuteinas + zeaksantinas 1.4mg
Tiaminas 0.4mg
Kalcis 0.8g
Varis 0.8mg
Fluoras 9.2µg
Geležis 6.6mg
Magnis 0.1g
Manganas 4.2mg
Fosforas 0.6g
Kalis 1.6g
Selenas 28µg
Natris 6.2g
Cinkas 4.7mg
Glutamo rūgštis 5.6g
Alaninas 0.9g
Argininas 1.3g
Cistinas 0.2g
Glicinas 0.7g
Histidinas 0.7g
Proline 2.6g
Serinas 1.4g
Asparto rūgštis 2.4g
Izoleucinas 1.2g
Leucinas 2.2g
Lizinas 1.7g
Metioninas 0.6g
Fenilalaninas 1.3g
Treoninas 0.9g
Triptofanas 0.3g
Tirozinas 1.3g
Valinas 1.6g
Sočiųjų riebalų rūgštys 13g
Cholesterolis 52mg
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 21g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 4.4g
Trans riebalai 0.5g
Riebalų rūgštys Trans-monoenoic 0.4g
Fitosterolis 75mg
0.1090