• 7.5gBaltymų
  • 41gAngliavandenių
  • 14gRiebalų
  • 14gCukraus
  • 0gCholesterolio

Marinara padažas makaronams

Tinka tiek ant makaronų, tiek ant padažo, su keptomis bulvėmis ar su juoda duona.
Porcijų: 2

Ingredientai

25 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
150 g Svogūnas
45 g Česnakai
380 g Pomidorai Raudonieji
75 g Pomidorų pasta
25 g Raudonėliai (džiovinti)
25 g Druska
15 g Juodieji pipirai
20 g Bazilikas (šviežias)
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Pomidorus pamirkyti karštame vandenyje ir nuimti odeles.
2 Viską sumesti į blenderį ir susmulkinti.
3 Valgyti iš karto arba galima laikyti uždarame inde iki penkių dienų šaldytuve.

Maistinė vertė

Energija 287kcal
Angliavandeniai 41g
Baltymai 7.5g
Riebalai 14g
Cukrus 14g
Maistinės skaidulos 12g
Fruktozė 6.5g
Gliukozė 6.5g
Laktozė 15mg
Maltozė 0.1g
Krakmolas 83mg
Sacharozė 0.8g
Vanduo 300g
Galaktozė 57mg
Pelenai 17g
Alfa Karotinas 0.2mg
Beta Karotinas 1.7mg
Likopenas 16mg
Vitaminas A 2939iu
Vitaminas A (RAE) 0.1mg
Vitaminas B6 0.8mg
Vitaminas C 47mg
Vitaminas E 6.9mg
Vitaminas K 0.2mg
Kriptoksantinas 7.4µg
Betainas 2.4mg
Cholinas 43mg
Folatas 89µg
Folatas (DFE) 71µg
Maistinis folatas 89µg
Niacinas 3.3mg
Pantoteno rūgštis 0.7mg
Riboflavinas 0.2mg
Beta tokoferolis 33µg
Delta tokoferolis 0.1mg
Gama tokoferolis 4.1mg
Liuteinas + zeaksantinas 1.1mg
Tiaminas 0.2mg
Kalcis 0.3g
Varis 0.6mg
Fluoras 6.6µg
Geležis 8mg
Magnis 0.1g
Manganas 2.5mg
Fosforas 0.2g
Kalis 1.3g
Selenas 6µg
Natris 4.9g
Cinkas 1.4mg
Glutamo rūgštis 2.2g
Alaninas 0.3g
Argininas 0.4g
Cistinas 83mg
Glicinas 0.2g
Histidinas 0.1g
Proline 0.4g
Serinas 0.2g
Asparto rūgštis 0.9g
Izoleucinas 0.2g
Leucinas 0.4g
Lizinas 0.3g
Metioninas 72mg
Fenilalaninas 0.3g
Treoninas 0.2g
Triptofanas 78mg
Tirozinas 0.2g
Valinas 0.3g
Sočiųjų riebalų rūgštys 2.1g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 9.4g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 1.9g
Fitosterolis 73mg
0.1836