• 5.5gBaltymų
  • 38gAngliavandenių
  • 1.5gRiebalų
  • 23gCukraus
  • 0gCholesterolio

Agurkų ir melionų salotos

Labai gaivios ir spalvingos salotos. Meliono ir raudonojo svogūno derinys tikrai puikiai dera.
Porcijų: 1

Ingredientai

180 g Agurkai (be žievelės)
180 g Raukšlėtasis melionas
110 g Paprika Raudonoji (saldi)
35 g Raudonasis svogūnas
43 g Actas Obuolių
14 g Juodieji pipirai
18 g Druska
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Visas daržoves ir melioną supjaustyti ir dubenyje sumaišyti.
2 Pašlakstyti obuolių actu, druska ir pipirais. Čia labai tinka kvapnieji pipirai.

Maistinė vertė

Energija 175kcal
Angliavandeniai 38g
Baltymai 5.5g
Riebalai 1.5g
Cukrus 23g
Maistinės skaidulos 9.3g
Fruktozė 7.8g
Gliukozė 6.8g
Maltozė 72mg
Krakmolas 0.2g
Sacharozė 8.2g
Vanduo 511g
Galaktozė 0.1g
Pelenai 21g
Alfa Karotinas 67µg
Beta Karotinas 5.5mg
Likopenas 2.8µg
Vitaminas A 9739iu
Vitaminas A (RAE) 0.5mg
Vitaminas B6 0.6mg
Vitaminas C 0.2g
Vitaminas E 2mg
Vitaminas K 46µg
Kriptoksantinas 0.6mg
Betainas 1.8mg
Cholinas 34mg
Folatas 0.1mg
Folatas (DFE) 0.1mg
Maistinis folatas 0.1mg
Niacinas 2.7mg
Pantoteno rūgštis 1.2mg
Riboflavinas 0.2mg
Beta tokoferolis 55µg
Delta tokoferolis 11µg
Gama tokoferolis 1.3mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.2mg
Tiaminas 0.2mg
Kalcis 0.1g
Varis 0.4mg
Fluoras 9.1µg
Geležis 2.8mg
Magnis 86mg
Manganas 2.3mg
Fosforas 0.1g
Kalis 1.2g
Selenas 0.7µg
Natris 7g
Cinkas 1.2mg
Glutamo rūgštis 1.3g
Alaninas 0.3g
Argininas 0.2g
Cistinas 58mg
Glicinas 0.2g
Histidinas 76mg
Proline 0.3g
Serinas 0.2g
Asparto rūgštis 0.9g
Izoleucinas 0.1g
Leucinas 0.3g
Lizinas 0.2g
Metioninas 64mg
Fenilalaninas 0.2g
Treoninas 0.1g
Triptofanas 42mg
Tirozinas 0.1g
Valinas 0.2g
Sočiųjų riebalų rūgštys 0.4g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 0.1g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 0.4g
Fitosterolis 36mg
0.1134