• 23gBaltymų
  • 64gAngliavandenių
  • 26gRiebalų
  • 4.2gCukraus
  • 0gCholesterolio

Žaliosios salotos su lęšiais

Porcijų: 1

Ingredientai

80 g Lęšiai Raudonieji
20 g Salotinės sultenės
75 g Avokadai
105 g Pomidorai Raudonieji
9 g Citrinos sultys (šviežios)
10 g Gražgarstė Rukola (šviežia)
4 g Druska
12 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
60 g Agurkai (be žievelės)
Kepimo/virimo trukmė:8min
Gaminimo trukmė:15min

Gaminimas

1 Lęšius virti pagal instrukciją.
2 Salotas supjaustyti, pomidorus, agurką, avokadą.
3 Pašlakstyti aliejumi bei druska.
4 Valgyti kartu su šiltais lęšiais.

Maistinė vertė

Energija 553kcal
Angliavandeniai 64g
Baltymai 23g
Riebalai 26g
Cukrus 4.2g
Maistinės skaidulos 16g
Fruktozė 2g
Gliukozė 1.8g
Krakmolas 38g
Sacharozė 84mg
Vanduo 254g
Galaktozė 60mg
Pelenai 8.8g
Alfa Karotinas 0.1mg
Beta Karotinas 0.7mg
Likopenas 2.7mg
Vitaminas A 2731iu
Vitaminas A (RAE) 0.1mg
Vitaminas B6 0.7mg
Vitaminas C 37mg
Vitaminas E 3.8mg
Vitaminas K 46µg
Kriptoksantinas 31µg
Betainas 0.7mg
Cholinas 23mg
Folatas 0.3mg
Folatas (DFE) 0.3mg
Maistinis folatas 0.3mg
Niacinas 3.4mg
Pantoteno rūgštis 1.7mg
Riboflavinas 0.3mg
Beta tokoferolis 54µg
Delta tokoferolis 15µg
Gama tokoferolis 0.5mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.7mg
Tiaminas 0.5mg
Kalcis 92mg
Varis 1.3mg
Fluoras 2.8µg
Geležis 7.5mg
Magnis 96mg
Manganas 1.8mg
Fosforas 0.3g
Kalis 1.4g
Selenas 0.2µg
Natris 1.6g
Cinkas 3.8mg
Glutamo rūgštis 3.9g
Alaninas 1g
Argininas 1.7g
Cistinas 0.3g
Glicinas 0.9g
Histidinas 0.6g
Proline 0.9g
Serinas 1.1g
Asparto rūgštis 2.6g
Izoleucinas 1g
Leucinas 1.6g
Lizinas 1.6g
Metioninas 0.2g
Fenilalaninas 1.1g
Treoninas 0.8g
Triptofanas 0.2g
Tirozinas 0.6g
Valinas 1.1g
Sočiųjų riebalų rūgštys 3.6g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 17g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 3.7g
Kampesterolis 8.6mg
Beta-sitosterolis 95mg
Fitosterolis 79mg
Stigmasterolis 4.7mg
0.0920