• 4.7gBaltymų
  • 25gAngliavandenių
  • 1.5gRiebalų
  • 13gCukraus
  • 0gCholesterolio

Įdaryti pomidorai

Žaliavalgiškas, gaivus ir akiai gražus patiekalas ne tik pietums, bet galima valgyti ir kaip garnyrą. Tai tarsi salotos kitokiame pavidale.
Porcijų: 2

Ingredientai

510 g Pomidorai Raudonieji
130 g Žiediniai kopūstai
90 g Obuoliai (be žievelės)
80 g Agurkai (su žievele)
70 g Paprika Geltonoji
8 g Petražolės (šviežia)
15 g Citrinos sultys (šviežios)
6 g Druska
6 g Kalendrų sėklos
Gaminimo trukmė:15min

Gaminimas

1 Išskaptuoti pomidorų vidurį.
2 Dubenyje sudėti smulkiai pjaustytą žiedinį kopūstą, agurką, papriką ir obuolį. Užpilti citrinų sultimis, pomidorų išskaptuotu viduriu ir prieskoniais.
3 Gerai išmaišiusius įdarą sudėti į pomidorus.

Maistinė vertė

Energija 111kcal
Angliavandeniai 25g
Baltymai 4.7g
Riebalai 1.5g
Cukrus 13g
Maistinės skaidulos 6.9g
Fruktozė 7.3g
Gliukozė 5.6g
Maltozė 4mg
Krakmolas 0.3g
Sacharozė 0.4g
Vanduo 421g
Pelenai 5.4g
Alfa Karotinas 0.3mg
Beta Karotinas 1.4mg
Likopenas 6.6mg
Vitaminas A 2591iu
Vitaminas A (RAE) 0.1mg
Vitaminas B6 0.4mg
Vitaminas C 0.1g
Vitaminas E 1.5mg
Vitaminas K 0.1mg
Kriptoksantinas 17µg
Betainas 0.3mg
Cholinas 51mg
Folatas 95µg
Folatas (DFE) 95µg
Maistinis folatas 95µg
Niacinas 2.4mg
Pantoteno rūgštis 0.9mg
Riboflavinas 0.1mg
Beta tokoferolis 34µg
Gama tokoferolis 0.5mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.6mg
Tiaminas 0.2mg
Kalcis 80mg
Varis 0.3mg
Fluoras 6.2µg
Geležis 2mg
Magnis 61mg
Manganas 0.5mg
Fosforas 0.1g
Kalis 1g
Selenas 1.4µg
Natris 1.2g
Cinkas 1mg
Glutamo rūgštis 1.4g
Alaninas 0.2g
Argininas 0.2g
Cistinas 45mg
Glicinas 0.1g
Histidinas 88mg
Proline 0.1g
Serinas 0.2g
Asparto rūgštis 0.6g
Izoleucinas 0.1g
Leucinas 0.2g
Lizinas 0.2g
Metioninas 37mg
Fenilalaninas 0.1g
Treoninas 0.1g
Triptofanas 37mg
Tirozinas 84mg
Valinas 0.2g
Sočiųjų riebalų rūgštys 0.2g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 0.5g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 0.3g
Fitosterolis 37mg
0.2713