• 6.7gBaltymų
  • 32gAngliavandenių
  • 1.3gRiebalų
  • 15gCukraus
  • 0gCholesterolio

Spalvotosios saločikės

Man taaaip patinka kopūstą naudoti kaip lavašą ar duoną. Galima šiame kopūsto laivelyje sudėti ką tik nori. Šį kartą naudojau salotoms sudėti. Patogu ne tik valgyti, bet ir labai gražiai atrodo. O kai gražiai atrodo, tai sužadina ir mūsų apetitą, ane? :)
Porcijų: 2

Ingredientai

203 g Kopūstas Raudonasis
104 g Cukinijos (mažosios)
90 g Morkos
135 g Pomidorai Raudonieji
90 g Mangai
88 g Agurkai (su žievele)
90 g Paprika Geltonoji
15 g Kalendra (šviežia)
6 g Druska
15 g Laimo citrina
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Daržoves supjaustyti kubeliais, cukiniją sutarkuoti spiraline tarka, o morkas burokine.
2 Viską sumaišyti ir apšlakstyti citrinos sultimis, druksa ir kapota kalendra.
3 Salotas sudėti į kopūsto lapus.

Maistinė vertė

Energija 142kcal
Angliavandeniai 32g
Baltymai 6.7g
Riebalai 1.3g
Cukrus 15g
Maistinės skaidulos 7.1g
Fruktozė 5.2g
Gliukozė 4.1g
Maltozė 4.4mg
Krakmolas 1g
Sacharozė 5.4g
Vanduo 372g
Pelenai 6.6g
Alfa Karotinas 1.6mg
Beta Karotinas 5.3mg
Likopenas 1.8mg
Vitaminas A 10533iu
Vitaminas A (RAE) 0.5mg
Vitaminas B6 0.6mg
Vitaminas C 0.2g
Vitaminas E 1.3mg
Vitaminas K 0.2mg
Kriptoksantinas 29µg
Betainas 0.4mg
Cholinas 40mg
Folatas 0.1mg
Folatas (DFE) 0.1mg
Maistinis folatas 0.1mg
Niacinas 3.2mg
Pantoteno rūgštis 0.8mg
Riboflavinas 0.3mg
Beta tokoferolis 20µg
Gama tokoferolis 99µg
Liuteinas + zeaksantinas 0.7mg
Tiaminas 0.3mg
Kalcis 0.2g
Varis 0.4mg
Fluoras 3.2µg
Geležis 5.2mg
Magnis 0.1g
Manganas 1.1mg
Fosforas 0.2g
Kalis 1.4g
Selenas 3.6µg
Natris 1.2g
Cinkas 1.4mg
Glutamo rūgštis 1.1g
Alaninas 0.3g
Argininas 0.3g
Cistinas 81mg
Glicinas 0.2g
Histidinas 0.1g
Proline 0.2g
Serinas 0.2g
Asparto rūgštis 0.6g
Izoleucinas 0.2g
Leucinas 0.3g
Lizinas 0.3g
Metioninas 59mg
Fenilalaninas 0.2g
Treoninas 0.2g
Triptofanas 48mg
Tirozinas 0.1g
Valinas 0.2g
Sočiųjų riebalų rūgštys 0.2g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 0.3g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 0.4g
Fitosterolis 11mg
0.1147