• 9gBaltymų
  • 72gAngliavandenių
  • 0.3gRiebalų
  • 9.6gCukraus
  • 0gCholesterolio

Sveikos Fri bulvytės

Bulves mėgsta turbūt kone visi, o ir pasigaminti jas galima labai greitai. Mėgstu valgyti su salotomis ar savo gamybos humusu.
Porcijų: 1

Ingredientai

210 g Bulvės (su lupena)
230 g Bulvės Batatas (saldžiosios)
6 g Druska
Kepimo/virimo trukmė:15min
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Nuplauti bulves ir su lupena supjaustyti šiaudeliais.
2 Dubenyje bulves gerai išmaišyti ranka kartu su druska.
3 Į kepimo skardą patiesti kepimo popierių ir sudėti bulves taip, kad kiekviena būtų išrykiuota ir nesiliestų su kita.
4 Kepti 180° iki penkiolikos minučių.

Maistinė vertė

Energija 320kcal
Angliavandeniai 72g
Baltymai 9g
Riebalai 0.3g
Cukrus 9.6g
Maistinės skaidulos 12g
Fruktozė 1.6g
Gliukozė 2.2g
Krakmolas 29g
Sacharozė 5.8g
Vanduo 353g
Pelenai 12g
Alfa Karotinas 16µg
Beta Karotinas 20mg
Vitaminas A 32630iu
Vitaminas A (RAE) 1.6mg
Vitaminas B6 1mg
Vitaminas C 29mg
Vitaminas E 0.6mg
Vitaminas K 4.6µg
Cholinas 28mg
Folatas 61µg
Folatas (DFE) 61µg
Maistinis folatas 61µg
Niacinas 3.5mg
Pantoteno rūgštis 2.5mg
Riboflavinas 0.2mg
Beta tokoferolis 23µg
Tiaminas 0.2mg
Kalcis 0.1g
Varis 1.2mg
Fluoras 0.1µg
Geležis 8.2mg
Magnis 0.1g
Manganas 1.9mg
Fosforas 0.2g
Kalis 1.6g
Selenas 2.3µg
Natris 2.5g
Cinkas 1.4mg
Glutamo rūgštis 0.4g
Alaninas 0.2g
Argininas 0.1g
Cistinas 51mg
Glicinas 0.1g
Histidinas 71mg
Proline 0.1g
Serinas 0.2g
Asparto rūgštis 0.9g
Izoleucinas 0.1g
Leucinas 0.2g
Lizinas 0.2g
Metioninas 67mg
Fenilalaninas 0.2g
Treoninas 0.2g
Triptofanas 71mg
Tirozinas 78mg
Valinas 0.2g
Sočiųjų riebalų rūgštys 96mg
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 6.5mg
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 0.1g
Fitosterolis 28mg
0.1761