• 4.5gBaltymų
  • 70gAngliavandenių
  • 3.9gRiebalų
  • 51gCukraus
  • 0gCholesterolio

Veganiškas morkų pyragas

Šis nuostabus morkų pyragas yra traškus ir kartu minkštas. Man labai gardus ir net neabejoju, kad bus suvalgytas iš karto jei jūs pamėginsite pasigaminti. Be to jis pagaminamas greitai, tik reikia nepamiršti prieš gaminant užsišaldyti nuluptų bananų.
Porcijų: 8

Ingredientai

400 g Morkos
300 g Džiovintos datulės
120 g Razinos Šviesios
120 g Goji uogos (džiovintos)
20 g Cinamonas
100 g Kokoso drožlės (džiovintos)
180 g Bananai
35 g Citrinos sultys (šviežios)
6 g Vanilės ekstraktas
Gaminimo trukmė:20min

Gaminimas

1 Kietasis pyrago pagrindas susideda iš:

tarkuotų morkų, nuplikytų karštu vandeniu datulių (200g), razinų ir goji uogų. Su mikseriu pulsuojant sumalti į vientisą masę. Jei silpnesnis mikseris, galite malti dalimis ir po to viską išmaišyti.
2 Inde išklokite kietąją bazę ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
3 Pyrago įdaras:

kokoso drožlės, šaldyti bananai, likusios datulės, cinamonas, citrinos sultys, vanilė ir vanduo.
4 Visus įdaro ingredientus sumalti mikseriu. Vandenį reguliuokite pamažu, kad tekstūra nebūtų per daug skysta.
5 Įdarą supilkite ant kietojo pyrago sluoksnio, ant viršaus papuoškite kaip fantazija leis. Ir palikite dar šaldytuve valandai.
6 P.S. pagal originalų receptą vietoj razinų dedama šilkmedžio džiovintos uogos. Aš naudoju razinas, o su šilkmedžiu tik papuošiu.

Maistinė vertė

Energija 308kcal
Angliavandeniai 70g
Baltymai 4.5g
Riebalai 3.9g
Cukrus 51g
Maistinės skaidulos 9.6g
Fruktozė 13g
Gliukozė 14g
Maltozė 0.1g
Krakmolas 1.9g
Sacharozė 7.1g
Vanduo 79g
Pelenai 2g
Alfa Karotinas 1.7mg
Beta Karotinas 4.2mg
Likopenas 0.9µg
Vitaminas A 12454iu
Vitaminas A (RAE) 0.4mg
Vitaminas B6 0.3mg
Vitaminas C 14mg
Vitaminas E 0.4mg
Vitaminas K 8.9µg
Kriptoksantinas 3.4µg
Betainas 0.6mg
Cholinas 15mg
Folatas 21µg
Folatas (DFE) 21µg
Maistinis folatas 21µg
Niacinas 1.5mg
Pantoteno rūgštis 0.6mg
Riboflavinas 0.1mg
Beta tokoferolis 5µg
Delta tokoferolis 8.8µg
Gama tokoferolis 0.3mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.1mg
Tiaminas 63µg
Kalcis 0.1g
Varis 0.3mg
Fluoras 2µg
Geležis 2.2mg
Magnis 46mg
Manganas 0.8mg
Fosforas 77mg
Kalis 0.7g
Selenas 2.5µg
Natris 0.1g
Cinkas 0.5mg
Glutamo rūgštis 0.6g
Alaninas 0.2g
Argininas 0.3g
Cistinas 88mg
Glicinas 0.1g
Histidinas 84mg
Proline 0.3g
Serinas 0.2g
Asparto rūgštis 0.5g
Izoleucinas 0.1g
Leucinas 0.2g
Lizinas 0.1g
Metioninas 41mg
Fenilalaninas 0.1g
Treoninas 0.2g
Triptofanas 14mg
Tirozinas 73mg
Valinas 0.1g
Sočiųjų riebalų rūgštys 3.4g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 0.2g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 0.1g
Trans riebalai 0.3mg
Riebalų rūgštys Trans-monoenoic 0.3mg
Fitosterolis 4.3mg
Etilo alkoholis 0.3g
0.3006