• 17gBaltymų
  • 84gAngliavandenių
  • 5.8gRiebalų
  • 15gCukraus
  • 0gCholesterolio

Įdarytos paprikos

Sorų kruopos yra labai maistingos ir puikiausiai tinka tokiems "farširavimo" patiekalams.
Porcijų: 2

Ingredientai

100 g Sorų kruopos
60 g Avinžirniai Garbanzo pupelės
50 g Morkos
50 g Pastarnokai
30 g Brokoliai
30 g Grybai Pievagrybiai
413 g Paprika Raudonoji (saldi)
8 g Raudonėliai (džiovinti)
8 g Kalendrų sėklos
8 g Juodieji pipirai
6 g Druska
10 g Petražolės (šviežia)
Kepimo/virimo trukmė:20min
Gaminimo trukmė:20min

Gaminimas

1 Išskaptuoti paprikas ir išvirti sorų kruopas bei avinžirnius. Pastaruosius galima naudoti ir konservuotus.
2 Paprikas ant kepimo popieriaus sudėti ir pašauti penkiom minutėm į orkaitę ant 180°. Kad truputį suminkštėtų ir apkeptų.
3 Keptuvėje be aliejaus pakepinti virtas kruopas, smulkiai pjaustytas daržoves, prieskonius kelias minutes ir sufarširuoti į paprikas.
4 Paprikas atgal pašauti į orkaitę 15min.

Maistinė vertė

Energija 438kcal
Angliavandeniai 84g
Baltymai 17g
Riebalai 5.8g
Cukrus 15g
Maistinės skaidulos 19g
Baltymai 0.3g
Fruktozė 5g
Gliukozė 4.5g
Laktozė 32mg
Maltozė 32mg
Krakmolas 0.4g
Sacharozė 0.9g
Vanduo 272g
Galaktozė 12mg
Pelenai 8g
Alfa Karotinas 0.9mg
Beta Karotinas 5.8mg
Likopenas 1.1µg
Vitaminas A 11267iu
Vitaminas A (RAE) 0.6mg
Vitaminas B6 1.1mg
Vitaminas C 0.3g
Vitaminas D 1.1iu
Vitaminas E 5mg
Vitaminas K 0.2mg
Kriptoksantinas 1mg
Betainas 2.5mg
Cholinas 51mg
Folatas 0.4mg
Folatas (DFE) 0.4mg
Maistinis folatas 0.4mg
Niacinas 6.3mg
Pantoteno rūgštis 2.2mg
Riboflavinas 0.5mg
Beta tokoferolis 0.1mg
Delta tokoferolis 59µg
Gama tokoferolis 1.6mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.8mg
Tiaminas 0.6mg
Kalcis 0.2g
Varis 0.8mg
Fluoras 2.2µg
Geležis 6.9mg
Magnis 0.2g
Manganas 8.5mg
Fosforas 0.4g
Kalis 1.2g
Selenas 5.2µg
Natris 1.2g
Cinkas 2.9mg
Glutamo rūgštis 3g
Alaninas 0.9g
Argininas 0.9g
Cistinas 0.3g
Glicinas 0.5g
Histidinas 0.4g
Proline 0.9g
Serinas 0.8g
Asparto rūgštis 1.9g
Izoleucinas 0.6g
Leucinas 1.4g
Lizinas 0.7g
Metioninas 0.2g
Fenilalaninas 0.8g
Treoninas 0.6g
Triptofanas 0.2g
Tirozinas 0.4g
Valinas 0.7g
Sočiųjų riebalų rūgštys 0.8g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 1.5g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 2.3g
Kampesterolis 0.3mg
Fitosterolis 14mg
0.2530