• 16gBaltymų
  • 63gAngliavandenių
  • 13gRiebalų
  • 8.9gCukraus
  • 0gCholesterolio

Daržovių ir kynvos troškinys

Galima naudoti įvairiausias daržoves kokias šalia turite. Improvizacija svarbiausias prieskonis.
Porcijų: 2

Ingredientai

120 g Bolivinė balanda
45 g Salierai Valgomasis (stiebai)
102 g Paprika Raudonoji (saldi)
90 g Avinžirniai Garbanzo pupelės (konservuotos)
75 g Grybai Pievagrybiai
15 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
100 g Druska
60 g Pomidorų pasta
9 g Juodieji pipirai
14 g Petražolės (šviežia)
35 g Salotos Sėjamosios (žalios)
Kepimo/virimo trukmė:8min
Gaminimo trukmė:15min

Gaminimas

1 Išvirkite kynvą pagal instrukciją.
2 Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinkite papriką, pievagrybius, avinžirnius.
3 Į apkeptas daržoves suberkite virtą kynvą, avinžirnius ir pomidorų pastą. Pakepkite kelias minutes ir pagardinkite prieskoniais.
4 Suberkite kapotas petražoles ir pjaustytas salotas. Išmaišykite ir pateikite į lėkštę.

Maistinė vertė

Energija 418kcal
Angliavandeniai 63g
Baltymai 16g
Riebalai 13g
Cukrus 8.9g
Maistinės skaidulos 12g
Baltymai 0.8g
Fruktozė 3.1g
Gliukozė 3.4g
Maltozė 84mg
Krakmolas 31g
Sacharozė 0.1g
Vanduo 187g
Galaktozė 0.1g
Pelenai 54g
Alfa Karotinas 19µg
Beta Karotinas 2.3mg
Likopenas 8.6mg
Vitaminas A 4084iu
Vitaminas A (RAE) 0.2mg
Vitaminas B6 0.6mg
Vitaminas C 84mg
Vitaminas D 2.6iu
Vitaminas E 5mg
Vitaminas K 0.2mg
Kriptoksantinas 0.3mg
Betainas 0.4g
Cholinas 68mg
Folatas 0.2mg
Folatas (DFE) 0.2mg
Maistinis folatas 0.2mg
Niacinas 4mg
Pantoteno rūgštis 1.4mg
Riboflavinas 0.5mg
Beta tokoferolis 86µg
Delta tokoferolis 0.2mg
Gama tokoferolis 3.4mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.9mg
Tiaminas 0.3mg
Kalcis 0.1g
Varis 0.8mg
Fluoras 3.4µg
Geležis 5.8mg
Magnis 0.2g
Manganas 2.5mg
Fosforas 0.4g
Kalis 1.1g
Selenas 11µg
Natris 20g
Cinkas 2.9mg
Glutamo rūgštis 2.7g
Alaninas 0.7g
Argininas 1.1g
Cistinas 0.2g
Glicinas 0.7g
Histidinas 0.4g
Proline 0.7g
Serinas 0.6g
Asparto rūgštis 1.6g
Izoleucinas 0.5g
Leucinas 0.9g
Lizinas 0.8g
Metioninas 0.3g
Fenilalaninas 0.7g
Treoninas 0.5g
Triptofanas 0.2g
Tirozinas 0.3g
Valinas 0.7g
Sočiųjų riebalų rūgštys 1.7g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 6.7g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 3.4g
Kampesterolis 0.8mg
Fitosterolis 29mg
0.1063