• 16gBaltymų
  • 49gAngliavandenių
  • 34gRiebalų
  • 7.5gCukraus
  • 0gCholesterolio

Makaronai su avokado padažu

Cukinijų makaronai su labai gardžiu padažu. Galima naudoti ir paprastus makaronus, nes padažas išties vertas grieko ir aplodismentų.
Porcijų: 1

Ingredientai

243 g Cukinijos (mažosios)
89 g Paprika Raudonoji (saldi)
11 g Bazilikas (šviežias)
205 g Avokadai
13 g Česnakai
35 g Citrinos sultys (šviežios)
9 g Druska
8 g Juodieji pipirai
12 g Krapai
36 g Žirniai (švieži)
Gaminimo trukmė:15min

Gaminimas

1 Cukinijas supjaustome su spiraline tarka.
2 Padažas: mikseryje sumalame avokadą, citrinų sultis, česnaką, druską, pipirus.
3 Dubenyje sudedame makaronus, pjaustytą papriką, žirnius, priekonines žoleles ir išmaišome su padažu.

Maistinė vertė

Energija 505kcal
Angliavandeniai 49g
Baltymai 16g
Riebalai 34g
Cukrus 7.5g
Maistinės skaidulos 23g
Fruktozė 2.7g
Gliukozė 2.3g
Maltozė 61mg
Krakmolas 0.2g
Sacharozė 2.1g
Vanduo 545g
Galaktozė 0.2g
Pelenai 17g
Alfa Karotinas 76µg
Beta Karotinas 2.1mg
Likopenas 1.6µg
Vitaminas A 6107iu
Vitaminas A (RAE) 0.3mg
Vitaminas B6 1.5mg
Vitaminas C 0.3g
Vitaminas E 5.7mg
Vitaminas K 0.1mg
Kriptoksantinas 0.5mg
Betainas 2.4mg
Cholinas 51mg
Folatas 0.3mg
Folatas (DFE) 0.3mg
Maistinis folatas 0.3mg
Niacinas 7.8mg
Pantoteno rūgštis 4.5mg
Riboflavinas 0.6mg
Beta tokoferolis 0.1mg
Delta tokoferolis 57µg
Gama tokoferolis 1.7mg
Liuteinas + zeaksantinas 2.2mg
Tiaminas 0.5mg
Kalcis 0.2g
Varis 0.9mg
Fluoras 2.9µg
Geležis 6.3mg
Magnis 0.2g
Manganas 2.6mg
Fosforas 0.4g
Kalis 2.7g
Selenas 2.9µg
Natris 3.5g
Cinkas 4.6mg
Glutamo rūgštis 2g
Alaninas 0.8g
Argininas 0.8g
Cistinas 0.2g
Glicinas 0.6g
Histidinas 0.3g
Proline 0.7g
Serinas 0.7g
Asparto rūgštis 2g
Izoleucinas 0.6g
Leucinas 1g
Lizinas 0.9g
Metioninas 0.2g
Fenilalaninas 0.6g
Treoninas 0.5g
Triptofanas 0.2g
Tirozinas 0.4g
Valinas 0.7g
Sočiųjų riebalų rūgštys 4.8g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 20g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 4.4g
Kampesterolis 10mg
Beta-sitosterolis 0.2g
Fitosterolis 7.4mg
Stigmasterolis 4.1mg
0.0891