• 46gBaltymų
  • 5.3gAngliavandenių
  • 20gRiebalų
  • 1.5gCukraus
  • 0.1gCholesterolio

Ant grotelių keptas tunas su šparagais

Jei turite galimybę gamtoje ant laužo kepti skanėstus - pabandykite tuną. Kelios minutės kepimo ir pirštus apsilaižyti galima. Tik prieš kepant, keletą valandų palikite pasimarinuoti greitai pagaminamame marinate.
Porcijų: 4

Ingredientai

742 g Tunas (žalias)
280 g Šparagai
35 g Sezamų sėklos
10 g Druska
25 g Alyvuogių aliejus (šalto spaudimo)
30 g Citrinos sultys (šviežios)
Kepimo/virimo trukmė:5min
Gaminimo trukmė:10min

Gaminimas

1 Tuno marinatas: alyvuogių aliejus, laimo citrina, druska ir pipirai. Palaikykite bent valandą tuno file marinate.
2 Šparagus nuplikyti karštu vandeniu, palikti kelias minutes.
3 Sudėti ant grotelių tuną ir šparagus. Viską kepti ant grotelių virš įkaitusių anglių iki penkių minučių bendrai.
4 Kai iškeps apibarstyti sezamo sėklomis. Idealu, jei jos būtų paskrudintos ant keptuvės be aliejaus.

Maistinė vertė

Energija 388kcal
Angliavandeniai 5.3g
Baltymai 46g
Riebalai 20g
Cukrus 1.5g
Maistinės skaidulos 2.5g
Fruktozė 0.8g
Gliukozė 0.5g
Sacharozė 0.2g
Vanduo 199g
Pelenai 5.5g
Alfa Karotinas 6.3µg
Beta Karotinas 0.3mg
Retinolis 1.2mg
Vitaminas A 4580iu
Vitaminas A (RAE) 1.2mg
Vitaminas B12 17µg
Vitaminas B6 1mg
Vitaminas C 6.8mg
Vitaminas D 421iu
Vitaminas D3 11µg
Vitaminas D (D2 + D3) 11µg
Vitaminas E 3.6mg
Vitaminas K 33µg
Kriptoksantinas 0.3µg
Betainas 0.4mg
Cholinas 0.1g
Folatas 50µg
Folatas (DFE) 50µg
Maistinis folatas 50µg
Niacinas 17mg
Pantoteno rūgštis 2.2mg
Riboflavinas 0.6mg
Beta tokoferolis 6.9µg
Gama tokoferolis 0.1mg
Liuteinas + zeaksantinas 0.5mg
Tiaminas 0.6mg
Kalcis 0.1g
Varis 0.7mg
Fluoras 0.1µg
Geležis 4.7mg
Magnis 0.1g
Manganas 0.4mg
Fosforas 0.6g
Kalis 0.7g
Selenas 71µg
Natris 1g
Cinkas 2.2mg
Glutamo rūgštis 7g
Alaninas 2.8g
Argininas 2.9g
Cistinas 0.5g
Glicinas 2.2g
Histidinas 1.4g
Proline 1.7g
Serinas 1.9g
Asparto rūgštis 4.9g
Izoleucinas 2.1g
Leucinas 3.7g
Lizinas 4.1g
Metioninas 1.4g
Fenilalaninas 1.8g
Treoninas 2g
Triptofanas 0.5g
Tirozinas 1.6g
Valinas 2.4g
Sočiųjų riebalų rūgštys 3.8g
Cholesterolis 70mg
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 9.2g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 5.3g
Fitosterolis 93mg
0.2311