• 4.5gBaltymų
  • 33gAngliavandenių
  • 13gRiebalų
  • 17gCukraus
  • 0gCholesterolio

Agurkų ir topinambų salotos

Bulvine saulėgrąža arba dar vadinami topinambai dėl savo kiek salstelėjusio skonio visad puikiai dera su gaivumo turinčiu agurku. Šios gaivias salotas kertu su šiltu garnyru, dažniausiai su lęšiais ar neskrudintais grikiais.
Porcijų: 1

Ingredientai

209 g Agurkai (su žievele)
142 g Bulvinės saulėgrąžos Topinambai
8 g Krapai
13 g Riešutų aliejus
Gaminimo trukmė:8min

Gaminimas

1 Tipinambo gumbuočius nuskusti, nuplauti agurką ir lonais griežinėliais supjaustyti. Tam labai pasitarnauja daržovių pjaustyklė.
2 Lėkštėje sudėliojame griežinėlius. Galima pjaustyti viską ir kitaip. Pabarstyti druska, pipirais ir pašlakstyti aliejaus.

Maistinė vertė

Energija 253kcal
Angliavandeniai 33g
Baltymai 4.5g
Riebalai 13g
Cukrus 17g
Maistinės skaidulos 3.5g
Fruktozė 1.8g
Gliukozė 1.6g
Maltozė 21mg
Krakmolas 1.7g
Sacharozė 63mg
Vanduo 317g
Pelenai 4.6g
Alfa Karotinas 23µg
Beta Karotinas 0.1mg
Vitaminas A 865iu
Vitaminas A (RAE) 43µg
Vitaminas B6 0.2mg
Vitaminas C 18mg
Vitaminas E 0.4mg
Vitaminas K 35µg
Kriptoksantinas 54µg
Betainas 0.2mg
Cholinas 55mg
Folatas 45µg
Folatas (DFE) 45µg
Maistinis folatas 45µg
Niacinas 2.2mg
Pantoteno rūgštis 1.1mg
Riboflavinas 0.2mg
Beta tokoferolis 21µg
Gama tokoferolis 63µg
Liuteinas + zeaksantinas 48µg
Tiaminas 0.3mg
Kalcis 70mg
Varis 0.3mg
Fluoras 2.1µg
Geležis 5.9mg
Magnis 56mg
Manganas 0.4mg
Fosforas 0.2g
Kalis 1g
Selenas 1.4µg
Natris 15mg
Cinkas 0.7mg
Glutamo rūgštis 0.4g
Alaninas 68mg
Argininas 0.1g
Cistinas 9.7mg
Glicinas 64mg
Histidinas 27mg
Proline 51mg
Serinas 54mg
Asparto rūgštis 0.1g
Izoleucinas 59mg
Leucinas 73mg
Lizinas 80mg
Metioninas 13mg
Fenilalaninas 45mg
Treoninas 45mg
Triptofanas 12mg
Tirozinas 31mg
Valinas 58mg
Sočiųjų riebalų rūgštys 1.3g
Mononesočiųjų riebalų rūgštys 3g
Polinesočiųjų riebalų rūgštys 8.3g
Fitosterolis 52mg
0.1985